Speltips Braga – Roma 18/2: Tät slutspelsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 18 februari 2021

AS Roma får det tufft borta mot SC Braga, ett lag som kan slå ur underläge på ett kusligt sätt i Europa League den 18 februari 2021.

SC Braga - AS Roma

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinje

Det gäller nästan alltid automatiskt att lagen från de största ligorna i Europa får iklä sig rollen som ganska stora favoriter när det kommer till slutspelet i Europa League, eftersom man helt enkelt är lag på en helt annan nivå sett till förutsättningar och ekonomi.

Samma sak gäller egentligen inför mötet mellan portugisiska SC Braga och italienska AS Roma, där det sistnämnda laget är favorit på pappret. Bara sett till klubbnamnet.

Men då ska man ha med sig att SC Braga inte är ett dussinlag, och att man snarare gynnas av att slå lite ur underläge här.

På senare tid har man också väldigt stark form, med flera unga skalper i det inhemska ligaspelet, och dessutom två bra matcher mot FC Porto där man undvek att förlora mot storklubben två gånger om. Det är meriterande inför den här matchen.

AS Roma däremot har varit lite upp och ner, men har på slutet 3 vinster på sina 4 senaste matcher. Juventus blev för tuffa häromsistens, men tack vare poängskörden är AS Roma kvar i toppracet i Serie A.

Målspelet lockar

En sak som varit signifikativt för SC Braga under inledningen på säsongen i Europa League är deras prestationer i offensiven. Faktum är att man ute i Europa har gjort minst två mål i elva av sina 13 senaste matcher.

Nu ska sägas att SC Braga är ett lag som kanske släpper till lite för enkla mål i Europa också, men det är samtidigt ett tecken på att man kan ställa till det för utomportugisiska lag.

André Casto, Rui Fonte, Francisco Moura, Uuri Medeiros och David Carmo är spelarna som är utanför laget här, men det som egentligen är allra tyngst är att anfallaren Paulinho har lämnat klubben för Sporting Lissabon.

I bortalaget saknas mittbacken Chris Smalling, samtidigt som Pedro måste stå över. Det återstår att se om Edin Dzeko har vunnit nog med förtroende för att få starta en match nu. En del spekulationer säger det.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,71
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 18 februari 2021
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

Jämför odds: