Speltips Braga – Santa Clara 25/9: Portugal i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 25 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Santa Clara är ett lag som hamnat lite i skymundan, men vars goda form kan ställa till det mot storlaget SC Braga den 25 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vid sidan om flera andra stora ligor runt om i Europa har man i Portugal kört igång säsongen, och man spelar med liknande upplägg som man brukar. Det ska dessutom spelas europeiskt cupspel för ett par av lagen, men det är mitt i veckan-omgångar som läggs till när ligaomgångarna spelas på helgerna.

I den andra omgången får vi se om SC Braga kan resa sig efter att ha åkt på en tung smäll direkt borta mot rivalen FC Porto i premiären. Då var man aldrig riktigt med i matchen, och föll med 3-1 efter att bland annat fått en utvisning.

Den här säsongen är det lite oklart vad vi egentligen kan vänta av det här laget, men om vi frågar spelbolagen ska man vara givna favoriter inför fredagens möte med Santa Clara.

Det är ett lag som man slog med 2-0 på hemmaplan förra året, men faktum är att Santa Clara vann hemmamatchen med 3-2. Det vittnar om att skillnaden mellan lagen inte behöver vara fullt så stor – och med rådande förutsättningar är det inte direkt en enorm fördel för SC Braga att spela på hemmaplan .

Santa Clara har dessutom god form och inte minst målmässigt gör man avtryck i match efter match, om vi då räknar med vänskapsmatcherna inför premiären, som Santa Clara vann med 2-0.

Båda lagen göra mål – ja

SC Braga hade redan i den första omgången för säsongen ett par tunga spelare borta, och vad gäller skadesituationen har den inte blivit bättre sedan förlusten förra omgången. Faktum är att läget i laget snarare är ännu värre med tanke på att Raul Silva nu är avstängd och inte får spela matchen mot Santa Clara. Nicolas Gaitan och Wenderson Galeno är två tunga pjäser som står utanför laget, och nu ser det också högst tveksamt ut kring spelare som Nuno Sequeira och anfallaren Paulinho som ska ösa in mål den här säsongen är det tänkt.

Det är välbekant att SC Braga är den typen av storklubben i en liga som inte riktigt har vad som krävs för att dominera i toppen eller agera någon form av ånglok, men som inför varje säsong har den uttalade (och givna) målsättningen att konkurrera ängst upp. Med det sagt är det en lite oroväckande start att förlora direkt mot rivalen FC Porto.

I bortalaget finns tre spelare på skadelistan. Det är Fabio Cardoso och Lincoln, men också den nya förstärkningen inför den här säsongen, André Mesquita. Det är alltså inte optimala förutsättningar här heller.

Min känsla är att SC Braga ser till att höja sig nu, och man har trots allt vunnit sex av sina sju senaste hemmamatcher mot Santa Clara.

Båda lagen göra mål kan spelas till helt otroliga 2,30 gånger såsen hos Unibet här. Med tanke på bortalagets form tror jag säkert att de kan sätta avtryck här.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,30
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:30, fredag 25 september 2020
TV: 
Stream:  unibet logo

Jämför odds: