Speltips, Braga – Shakhtar Donetsk 7/4: Ena sidan handikappspelas

Spelbloggare Publicerat: 6 april 2016

Malmö FF:s gruppspelsmotståndare i Champions League, Shakhtar Donetsk, stormar nu fram i Europa League och inleder deras kvartsfinal borta mot portugisiska Sporting Braga. Fortsätter succén?

Portugisiskt mot ukrainskt – var hamnar semifinalbiljetten?

Sporting Braga har haft rollen som en klubb för den övre tabellhalvan, en sådan som kommer ut i Europa, men inte klarar av att utmana den absoluta toppen hemma i Portugal. Det skiljer ett par nivåer till framförallt Benfica och Porto. För tillfället är man placerade fyra, på Europa League-platsen, med ett stort avstånd såväl uppåt som neråt i tabellen.

För Shakhtar Donetsk handlar det om titelstriden i den inhemska serien – en som de under förra året missade efter det fenomenala facit på fem raka. Dynamo Kiev har inte bara blivit en utmanare, utan känns nästan hetare just nu, men endast tre pinnar är avståndet emellan dem på. Hoppet lever i allra högsta grad.

Shakhtar den bättre parten

Det är imponerande vad Braga åstadkommit hittills i Europa – toppade grupp F tätt följda av Marseille, för att sedermera skicka ut Sion och senast även Fenerbahce. Frågan är vad som man har att sätta emot här?

Shakhtar kom, som ni säkert redan vet, före MFF i CL-gruppspelet på bättre målskillnad och var väl inte överdrivet starka där sett till vilken potential som finns i truppen. Därefter har däremot lyckan varit större – i EL-slutspelet skickades först Schalke 04 ut med 3-0 och sedan Anderlecht med 4-1. Grymma prestationer – ett klart bättre Shakhtar än det som fick spö borta på Swedbank Stadion i oktober.

Bra truppbesked för värden medan Shakhtar Donetsk, som redan är skadeskjutet, har Fred och Olexandr Kucher avstängda.

Undertecknad håller ändå Shakhtar som den klart bättre parten av dessa två, avstängningarna till trots – och att seriekonkurrenten Metalist krossades, förnedrades och maldes ner med 8-1 förra veckan försämrar inte direkt statusen runt laget. När Braga kom tillbaka efter uppehållet fick de däremot storstryk av toppkonkurrenten Benfica med 1-5.

Med bättre form och helt enkelt större kvalité bör Shakhtar Donetsk åtminstone kunna fixa ett oavgjort resultat på bortaplan, för att sedan sätta spiken i kistan hemma. Ukrainarna spelas med +0,25 mål (asian handicap) till 1,74x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Shakhtar Donetsk +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 7/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Braga 2,60 unibet logo
Oavgjort 3,30 mybet logo
Shakhtar Donetsk 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,33 unibet logo
Under 2,5 mål 1,66 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: