Speltips Brage – GAIS 12/8: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Det är två formsvaga lag som möts när IK Brage tar emot Gais i den 18:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 13:00 på Domnarvsvallen.

Brage – GAIS

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Kleber Saarenpää har lett IK Brage ända sedan 2017 och under de åren har man med jämna mellanrum kunnat blanda sig i toppstriden i superettan. Förra säsongen var man där som en positiv överraskning, men i år har man tagit ett steg tillbaka. Framförallt har man saknat offensiv spets, vilket är fullt naturligt då man inte har de ekonomiska musklerna att behålla de spelare som utmärker sig.

Nu kommer Brage till det här mötet med endast en inspelad poäng på de fyra senaste matcherna. Förra helgen föll man med 2-0 borta mot Gefle och dessförinnan spelade man 1-1 mot Örgryte på Gamla Ullevi. Totalt har man tagit 21 poäng på 17 matcher, vilket ger en tionde plats i det ruggigt jämna mittenskiktet av tabellen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Gais

Nykomlingen Gais rivstartade säsongen med imponerande insatser i både svenska cupen och superettan under våren. Efter sommaruppehållet har man dock inte riktigt stått att känna igen. På de fem matcher man har spelat sedan dess har man inte tagit en enda vinst och därmed har man tappat mark i toppstriden. Totalt har man spelat 27 poäng och därmed är man fyra i tabellen med tre poäng upp till trean Öster.

Gais har som sagt inte vunnit på fem raka matcher, men man har samtidigt bara förlorat en av dessa då fyra slutat oavgjort. I söndags blev det vilda västern då man spelade 3-3 hemma mot Gif Sundsvall. Detta sedan August Wängberg kvitterat på tilläggstid. I omgången dessförinnan blev desto målsnålare då bortamötet mot Örebro förblev mållöst.

Gais har genomgående den här säsongen utmärkt sig i XG-statistiken. Där är man alltjämt klart bäst i hela superettan om vi ser till förväntade mål. Inför mötet mot Sundsvall senast hade man bara gjort ett mål på de fyra föregående matcherna, men här lossnade det alltså i offensiv riktning. Om Gais kan bli lite effektivare framåt bör man absolut ha goda chanser att utmana om en topplacering.

När Brage och Gais senast möttes på Gamla Ullevi i april slutade det i en klar 3-0-seger för hemmalaget. När de nu möts igen lutar jag åt att göteborgarna har goda chanser att ta en efterlängtad seger. Mitt spel blir en rak tvåa, att Gais vinner till 2.00 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Gais vinner
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+