Speltips Brage – Östersund 31/5: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2023

Det är två mindre formstarka lag som möts när IK Brage tar emot Östersunds FK i den tionde omgången av Superettan. Matchen spelas onsdag den 31 maj 2023 med avspark kl 19:00.

Brage – Östersund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IK Brage var en positiv överraskning förra säsong, men i år har man inte riktigt fått det att lyfta. Man har bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna och totalt har man spelat ihop elva poäng på nio matcher. Det ger att man ligger på tolfte plats i superettan inför den här omgången.

I lördags stod man för en av sina sämre insatser då man föll med klara 4-1 borta mot J-Södra. Trots en spelmässigt relativt jämn första halvleken var ställning 3-0 till hemmalaget vid halvtid. Brage saknade skärpan i den sista tredjedelen såväl offensivt som defensivt och nu krävs en uppryckning om man inte ska halka efter alltför mycket.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Revanschsugna

Östersunds FK kommer, till skillnad från Brage, från en tuff säsong där man med och näppe lyckades hänga kvar i superettan. Den här säsongen inledde man med ett helt annat självförtroende då man efter fem omgångar tagit tre segrar och två kryss.

Därefter har ÖFK dock tappat sitt positiva momentum och man kommer nu till den här matchen med fyra raka matcher utan seger. Söndagens hemmamöte mot serieledarna Utsikten präglades emellertid av det röda kort som ukrainaren Myroslav Mazu ådrog sig redan i den 13:e minuten. Trots det kunde Östersund ta ledningen i matchen, men gästerna tog successivt över alltmer och kunde vända och vinna med 2-1.

Brage och Östersund möttes senast i augusti i Borlänge och det var då hemmalaget som gick segrande med 1-0. Brage vann även det första mötet i Östersund förra säsongen med 3-1.

När de nu möts igen är förutsättningarna ändå jämna, men det är Brage som gäller som favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 2.30 gånger insatsen.

Båda lagen behöver nu hitta tillbaka till vinnarspåret. Östersund är två poäng före Brage i tabellen och som jag ser det har de varit det något bättre laget totalt sett. ÖFK har haft en offensiv spets som Brage hittills har saknat. Samtidigt tror jag att de sistnämnda kommer att höja sig, på hemmaplan, efter en svag insats i Jönköping där försvarsspelet lämnade en hel del övrigt att önska.

Jag tror att båda lagen är revanschsugna och inriktade på att ta tre poäng här. Det bör kunna borga för en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 31 maj
TV: 
Stream:  Discovery+