Speltips Brann – Stabaek 16/5: Nykomlingsmöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 maj 2023

Nykomlingarna SK Brann och Stabaek gör upp i tisdagens omgång av Eliteserien. Matchen spelas den 16 maj 2023 med avspark kl 18:00.

Brann – Stabaek

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tisdagskvällen bjuder på en full omgång från den norska Eliteserien och det är ingen tillfällighet då den 16 maj är en traditionsenlig fotbollsdag i Norge. De anrika klubbarna SK Brann och Stabaek tog sig båda upp till högsta-serien till den här säsongen och viktiga poäng står nu spel.

SK Brann har varit en sovande jätte inom den norska fotbollen under lång tid. Nu andas Bergen-klubben äntligen lite optimism efter att man förra säsongen vunnit Divison 1 i överlägsen stil.

Eirik Hornelands manskap har också fått en ganska bra start på den här säsongen då man spelat ihop elva poäng efter sju matcher. Man kommer dock från en förlust med 2-1 borta mot Sarpsborg i lördags.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabaek är undervärderade

Stabaek är också de en klubb som anser sig höra hemma i den högsta serien. Deras resa tillbaka under förra säsongen var inte lika mycket av en klang- och jubelföreställning som Branns, men man lyckades till slut knipa andraplatsen i Division 1. Avståndet upp till Brann var då hela 23 poäng.

Stabaek har emellertid inlett den här säsongen i Eliteserien minst lika bra som Brann. Med en match mindre spelad står även Stabaek på elva poäng så här långt. Efter en trevande start har man radat upp tre segrar och ett kryss på de fyra senaste seriematcherna.

Brann och Stabaek har redan mötts en gång den här säsongen och då gällde det NM-cupen. Den matchen vann Brann med 2-0 i Bekkestua, det vill säga där Stabaek är hemmahörandes.

När de nu möts igen gäller Brann som stora favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.27 gånger insatsen.

Brann var totalt sett klart bättre än Stabaek föra säsongen och de har en tradition av att, nästan alltid, vinna sina matcher på den 16 maj. Samtidigt är det favoritskap som, i mitt tycke, är är orimligt stort.

Stabaek har visat en stigande formkurva och man kommer från en 1-0-seger hemma mot Ålesund i lördags. Jag tror att man har klart bättre chanser än vad odds-sättningen gör gällande inför den här matchen. Mitt spel blir Stabaek +1.5 (asian handicap) till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Stabaek +1.5 (asian)
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, tisdag 16 maj
TV: 
Stream: