Speltips, Brasilien – Tyskland 20/8: Revanschlystet Brasilien kliver in i OS-finalen

Spelbloggare Publicerat: 19 augusti 2016

Herrarnas OS-fotbollsfinal är här! Värdnationen Brasilien ställs mot Tyskland och då är det omöjligt att inte påminnas om VM-semifinalen 2014 länderna emellan, även då i Rio. Men blir det en likadan matchbild? Absolut inte, är känslan.

VM-semifinal 2014, i Rio. Brasilien klev ut som favoriter, men blev helt förnedrade inför hemmapubliken. Slutresultatet? Galna 1-7! Det stora fiaskot banade också vidare för en 0-3-förlust i bronsmatchen.

Nu, med U23-herrarna – kan revansch tas? Brassarna kommer i alla fall hit med formen toppad; Honduras krossades med tennissiffrorna 6-0 i semifinalen och man har växt med hela turneringen, efter två halvdant utförda matcher i starten.

Även Tyskland har växt och växt under turneringen. Precis liksom Brasilien inledde de med två kryssmatcher – mot Mexiko och Sydkorea – innan blåbärsnationen Fiji krossades med 10-0. I slutspelet har Portugal och Nigeria städats undan, i två starkt utförda matcher.

Annorlunda match nu

Generationen som är med nu, den brasilianska, är klart mer imponerande än a-herrarna varit de senaste åren. Här kliver de, på nytt, in som favoriter mot Tyskland – men inte alltför stora sådana.

Nu fick Brasilien in hela sex mål i semifinalen mot Honduras, men flertalet av chanserna, vilka sedan blev till mål, av kom till skänkes; efter felpassar och tappade bollar på defensiv planhalva. Offensivt är man förvisso supervassa med Neymar i spetsen, men Tyskland har varit solida bakåt.

Och det framförallt i semifinalen. Ett anfallsstarkt Nigeria neutraliserades och vinstsiffrorna skrevs 2-0 efter en sen spik i kistan.

Brasilien också, de har inte släppt in ett enda mål i turneringen – på fem matcher. Ett fantastiskt facit.

Det är mycket nerver i finaler och de tenderar att bli tillknäppta när man hellre tar det säkra före det osäkra.

Under 2,5 mål spelas till dubbelt betalt hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:20, lördag 20/8
TV:  viasatfotboll logo viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: