Speltips Brentford – Arsenal 27/9: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 27 september 2023

Brentford tar emot Arsenal i den tredje omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 27 september 2023 med avspark kl 20:45 på Gtech Community Stadium.

Brentford – Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford inledde säsongen stabilt då man spelade ihop fem poäng mot de tre Londonrivalerna Tottenham, Fulham och Crystal Palace. Därefter har trenden vikt nedåt och man kommer nu till det här Londonderbyt i Ligacupen (EFL Cup) med två raka förluster i ryggen.

I lördags stod Thomas Franks manskap för sin sämsta insats den här säsongen då man, fullt rättvist, föll med 3-1 hemma mot Everton. Gästerna fick matchen dit de ville och Brentford hade, framförallt i den andra halvleken, svårt att skapa några målchanser mot ett samlat Everton-försvar. I omgången dessförinnan gick man mållös då man föll med 1-0 borta mot Newcastle.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford är undervärderade

Arsenal har inlett säsongen med fem segrar och två kryss om vi räknar samtliga matcher. Det är förstås inget dåligt facit, men än så länge har man spelmässigt inte riktigt nått upp till de höjder man nådde förra säsongen.

Nu kommer man senast från ett North London Derby mot Tottenham som, som väntat, blev en rejäl holmgång. Arsenal var närmast segern då man kunde ha punkterat matchen i den första halvleken, men totalt sett var det inte orättvisande att det hela slutade 2-2.

Martinelli, Trossard och Partey kom inte till spel i den matchen och Declan Rice tvingades utgå i halvtid på grund av ryggsmärtor. Då spelschemat är tätt framöver lär Mikel Arteta inte välja att chansa med någon spelare till den här matchen. Den faktorn bör kunna stärka Brentfords chanser här, men samtidigt finns det en bredd i Arsenals trupp som gör att de kommer kunna ställa en bra elva på benen oavsett.

Brentford har en förmåga att vara som bäst mot de bästa lagen och det är inte alltid som ett motstånd som Everton passar dem lika väl. Här lär Arsenal sannolikt komma att äga mycket boll och det brukar Brentford inte ha något emot.

Sammantaget tycker jag att Arsenal är en aning övervärderade då en rak etta står i ett odds omkring 3.75. Mitt speltips blir 1X till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 27 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo