Speltips Brentford – Aston Villa 22/4: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Ett mindre formstarkt Brentford tar emot ett mycket formstarkt Aston Villa i den 32:a omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 22 april 2023 med avspark kl 16:00.

Brentford – Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brentford har motbevisat alla som talade om att de kunde få en svår andra säsong i Premier League. Istället har de bara fortsatt och gjort det ännu bättre än förra säsongen och det är imponerande sett till klubbens resurser.

Nu kommer man emellertid till den här matchen med en negativ trend. Man har förlorat sina tre senaste matcher och inte vunnit på fem raka ligamatcher. Trots det befinner man sig alltjämt på den övre halvan av tabellen inför den här omgången.

Förra helgen räckte man inte till mot ett bra Wolverhampton på Molineaux där man föll rättvist med 2-0. I omgången dessförinnan åkte man på en mer snöplig 2-1-förlust hemma mot Newcastle.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Aston Villa

Aston Villa är, tillsammans med Manchester City, Premier Leagues mest formstarka lag. På de åtta senaste matcherna har man kasserat in sju segrar och ett kryss. Därmed har man hastigt och lustigt blandat sig i kampen om Europa-platserna.

Sedan slutet av februari har Unai Emery fått bitarna plats och det är ett remarkabelt lyft man har presterat under hans ledning. I lördags höll man återigen nollan då man inte gav Newcastle någonting gratis hemma på Villa Park. Aston Villa vann med 3-0 och har därmed endast släppt in två mål på de åtta senaste matcherna.

Höll nollan och vann gjorde man även när man tog emot Brentford i höstas. Det mötet i oktober slutade med en klar 4-0-seger för ett Aston Villa där Emery ännu inte tillträtt.

När de nu möts igen är förutsättningarna jämna om vi ser till oddssättningen. Hos spelbolagen gäller Brentford som knappa favoriter till ett odds omkring 2.60.

Brentford ska inte underskattas trots att formen är vikande, men som jag ser det är det fördel Aston Villa. De kommer med ett rykande självförtroende och en glödhet Ollie Watkins i spetsen. Han gjorde två mål senast och har nu gjort mål i de fyra senaste matcherna. Därtill har man täppt till bakåt på ett mycket övertygande sätt. Mitt spel blir X2 och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 22 april
TV: 
Stream:  viaplay logo