Speltips Brentford – Birmingham 6/4: Championship

Simon Pålsson Publicerat: 6 april 2021

Brentford är klar favorit hemma mot Birmingham City, men inte mycket talar för att man ska kunna ta en enkel vinst i Championship.

Brentford - Birmingham City

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Förhoppningen inför säsongen var som bekant att Brentford skulle ta revansch på förra säsongens debacle, när man föll igenom i Championship, fick spela playoff och där inte räckte till i finalen mot Fulham.

I perioder har det också sett ut som att man skulle klara just det, men den här säsongen har i stora stycken ändå varit en besvikelse då Brentford har sett ut att göra samma resa som förra året, när man alltså faller igenom på slutet.

Nu har man tio poäng upp till en direktplats, men med två matcher färre spelade. Vinner man båda dessa matcher är det plötsligt bara fyra poäng upp med totalt sex omgångar kvar att spela. Det är alltså ingen omöjlighet.

Men formen talar inte direkt för Brentford. Tre raka kryss är inget vidare facit att luta mot i dessa tunga, viktiga tider.

Nu möter man dessutom ett Birmingham City som man inte har lyckats vinna mot sedean 2018 och som man har fem raka matcher med under 2,5 mål mot. Det blir nästan alltid krampaktiga matcher mellan lagen.

Birmingham City hemmaslog dessutom topplaget Swansea City senast och visade då att man är bra nog att vinna mot precis alla lag. Å andra sidan är man en del av bottenstriden, varpå det knappast varit någonting man gjort ofta i år. 29 mål framåt är färst i hela ligan.

Odds från bet365

Efter att ha haft stora problem med skador under stora delar av säsongen ser det nu aningen ljusare ut för Brentford. Shandon Baptiste, Josh Dalsilva, Rico Henry och nu även Henrik Dalsgaard ser ut att missa matchen mot Birmingham City.

Det här må vara ett par tunga tapp, men man har bland annat fått tillbaka den viktige mittbacken och lagkaptenen Pontus Jansson, en spelare som ofta varit viktig för stabiliteten i laget och som lär behövas under avslutningen på säsongen.

Birmingham City har med allt det här sagt allt bättre förutsättningar utan några som helst skador eller avstängningar att förhålla sig till.

Inget av dessa lag är särskilt starka i sin offensiv för tillfället och är det någonting som man reagerar på är det också ojämnheten i prestationerna.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:00, tisdag 6 april 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo