Speltips Brentford – Bournemouth 30/12: Ingen vill förlora

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2020

Det är dags för ett toppmöte i engelska Championship där Brentford spelar mot AFC Bournemouth den 30 december 2020.

Brentford - AFC Bournemouth

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Onsdagskvällen bjuder på ett toppmöte i Championship mellan Brentford och Bournemouth i en riktig sexpoängare i jakten på kvalplatserna. Båda lagen är i bra form med siktet inställt på de båda direktplatserna till nästa års Premier League.

Brentford ångar på och är för närvarande obesegrade i 15 raka matcher, vilket såklart är oerhört imponerande. Bland dessa matcher inkluderas även deras vinst mot Newcastle som de slog ut ur engelska ligacupen precis före jul. Trots sin fina form lär de dock vara nöjda med att ta med sig en poäng från mötet med Bournemouth.

Bortalaget har nämligen inte släppt in mål på fem raka matcher nu och även om de inte har en lika lång svit av att vara obesegrade så har även de sett väldigt stabila ut såhär långt in på säsongen. Detta kan mycket väl vara en match som kan vara avgörande det står klart vilka två lag som knipit topp två placeringarna för säsongen så det är inte helt orimligt att anta viss försiktighet i mötet.

Sergi Canós lär inte upprepa sitt hattrick

Skadeläget för de båda lagen är relativt skonsamt, Brentford saknar Christian Nørgaard och Shandon Baptiste, men annars är de fulltaliga inför toppmötet. Bournemouths ytter Arnaut Danjuma Groeneveld har så gott som återhämtat från sin skada och kan mycket väl komma att ta en plats på bänken under onsdagskvällen. Den norska mittfältaren Joshua King har även tillbaka på högeryttern för bortalaget, vilket Brentford får se upp för.

Det ska också nämnas att Sergi Canós får fortsatt förtroende i Brentfords anfall då han under annandagen lyckades vända ett underläge mot Cardiff med otroliga tre mål i andra halvlek. Detta innebär att Marcus Forss och Tarique Fosu får stå åt sidan denna matchen.

Trots att hemmalaget inte haft problem med målproduktionen så finns det mycket som pekar på att toppmötet kommer att bli målsnålt och det luktar kryss på långa vägar. Brentford vill knappast tappa sin svit som obesegrade i 15 raka matcher och Bournemouth som bestämt sig för att sluta släppa in mål lär inte ge dem en lätt match.

Därför spelar vi på kryss för 3.30 hos Unibet, vilket är väldigt bra odds i en match där inget av lagen vill förlora.

Speltips:

Speltips: Oavgjort (X)
Odds: 3,30
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:30, onsdag 30 december 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: