Speltips Brentford – Everton 23/9: Pressat bortalag

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Brentford tar emot ett pressat Everton i den sjätte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 18:30 på Gtech Community Stadium.

Brentford – Everton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford FC har inlett säsongen stabilt, men man har bara vunnit en av sina fem första matcher. På de tre senaste matcherna har man tagit två poäng och totalt har man spelat ihop fem poäng.

Förra helgen stod Thomas Franks manskap upp väl i bortamötet mot Newcastle. Det räckte dock inte till någon poäng då hemmalaget till slut vann välförtjänt med 1-0.

Dessförinnan hade Brentford spelat två raka hemmamatcher med oavgjort som utgång. Då Crystal Palace och Bournemouth stod för motståndet i de här båda matcherna hade man nog hoppats på en lite bättre utdelning. Säsongens enda trepoängare tog man på bortaplan då man vann med klara 3-0 mot Fulham på Craven Cottage.

Äntligen lördag och äntligen Premier League. Vill du hämta en oddsbonus? Läs vår guide!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte Brentfords styrka

Det är svårt att beskriva Evertons säsongsinledning som något annat än en mardrömsstart. Få lag kan sägas ha varit i större behov av att få med sig några bra resultat i början av säsongen, men så har det verkligen inte blivit.

Förhoppningen var att Sean Dyche skulle sätta en stabilitet likt den som Brentford har stått för de senaste säsongerna. Dessvärre har det framförallt sett krampaktigt och uddlöst ut framåt ifrån fyra av de fem första ligamatcherna. Den enda poängen så här långt tog man i bortamötet mot Sheffield United som slutade 2-2.

Sedan dess har man fått in ett nytt ägarskap i klubben, men vad det får konsekvenser får framtiden utvisa. I lördags tog man sedan emot Arsenal på Goodison Park och även om man kämpade väl så kunde man inte stå emot då man föll med 1-0.

Brentford och Everton möttes senast i Liverpool i mars och det mötet vann de sistnämnda med 1-0. Höstens möte i London västra utkanter slutade 1-1. När de nu möts igen gäller Brentford som favoriter till ett odds omkring 1.83 gånger insatsen.

Läget är nu redan pressat för Evertons del och Brentfords relativt stora favoritskap får sägas vara rättmätigt. Jag räknar dock med att vi kommer få se ett kompakt försvarande och idogt kämpande bortalag och det är inte Brentfords främsta styrka att föra matcher. Båda mötena mellan lagen förra säsongen blev jämna och täta och jag tror på något liknande här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo