Speltips Brentford – Leicester 18/3: Formsvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Stabila Brentford FC tar emot ett formsvagt Leicester City i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 18 mars 2023 med avspark kl 16:00.

Brentford – Leicester

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brentford hade en svit på tio raka ligamatcher utan förlust inför förra helgens bortamöte mot Everton. Där skulle man dock komma att kamma noll då man redan i matchens hamnade i underläge. Everton kunde sedan försvara den 1-0-ledningen matchen igenom.

Men detta Brentford gräver inte ner sig på grund av en förlust. Istället fortsätter man att spela sin vägvinnande fotboll och onsdags tog man sig åter upp på vinnarspåret efter att ha besegrat Southampton borta med 2-0.

De tre poängen gör att man ligger på en fin åttonde plats inför den här helgens omgång. Efter 26 spelade matcher har man tagit 41 poäng och är därmed bara en poäng efter Brighton och Liverpool.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna Brentford

Leicester City inledde den här säsongen svagt och läget såg tidigt krisartat ut. Trots det fick Brendan Rodgers fortsatt förtroende att vända trenden vilket visade sig vara klokt. Leicester höjde sig och så nyligen som en månad sedan såg man verkligen ut att vara på väg uppåt efter att ha krossat både Aston Villa och Tottenham.

Därefter har det pekat rakt nedåt. Man kommer nu till det här mötet med fem raka förluster om vi räknar in torsken mot Blackburn i FA-cupen. Förra helgen föll man med 3-1 hemma mot Chelsea och dessförinnan kammade man noll i bortamötet mot Southampton. Det gör att man inför den här omgången håller sig ovanför nedflyttningsstrecket tack vare bättre målskillnad än Bournemouth.

Brentford och Leicester möttes senast i den första omgången av Premier League. Den bataljen på King Power Stadium slutade 2-2 efter att gästerna kvitterat i slutminuterna.

När de nu möts igen är det Brentford som gäller som favoriter och det är svårt att hitta några argument som talar till Leicesters fördel just nu. Det enda skulle i så fall vara att Brentford är mer slitna efter att ha spelat match i onsdags.

Brendan Rodgers Leicester vill vara offensivt balanserade, men efter fem raka förluster behöver man hitta ett sätt att ta poäng. Därför tror jag att vi kommer få se ett mer kompakt försvarande Leicester i den här matchen. Samtidigt har jag väldigt svårt att se att man kommer besegra ett mycket svårslaget Brentford. Mitt spel blir 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo