Speltips Brentford – Newcastle 8/4: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Brentford FC gästas av ett formstarkt Newcastle United i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 8 april 2023 med avspark kl 16:00.

Brentford – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför onsdagens bortamöte mot Manchester United hade Brentford endast förlorat en enda match sedan oktober. Thomas Franks manskap stod upp på ett bra sätt även i den här matchen, men det skulle inte räcka till poäng. Hemmalaget spräckte målnollan i den 27:e minuten och den ledningen skulle sedan stå sig matchen igenom.

Mötet på Old Trafford blev betydligt mer tillknäppt i jämförelse med Brentfords vilda västern-batalj borta mot Brighton förra helgen. Den matchen slutade 3-3 efter att hemmalaget kvitterat på tilläggstid.

Brentford är svårslagna och säsongen de gör är imponerande. Det har dock bara blivit en seger på de fem senaste matcherna, vilket gör att man har fallit ner till en nionde plats i tabellen inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Newcastle

Newcastle Uniteds säsong är också den klart bättre än vad de flesta hade räknat med. Det var dock tydligt att man hade tappat energi under februari månad. I Ligacup-finalen mot Manchester United hade man inte kraften som hade krävts för en titel och under samma period föll man även mot Liverpool och Manchester City i ligan.

Det var därför en väldigt tydlig kontrast när ett fullt påkopplat Newcastle besegrade Man United på St. James’ Park förra helgen. Jämfört med cupfinalen var det en total scenförändring.

I onsdags hade man sedan, trots urladdningen mot Man United, samma intensitet och fokus i bortamötet mot West Ham. För ovanlighetens skull var man också oerhört effektiva då man gick ifrån till en imponerande 5-1-seger.

På tal om 5-1-segrar så var det just det som resultatet blev när Newcastle besegrade Brentford på hemmaplan i höstas. De sistnämnda bjöd på en rad enkla misstag och bjöd på så vis bort tre poäng.

Newcastle kommer nu till det här mötet med fyra raka segrar och förutsättningarna för att kunna bli trea i Premier League ser fullt realistiska ut. Alexander Isak är, precis som hela laget, i toppslag och det ska bli intressant att se hur Eddie Howe väljer att formera laget. Callum Wilson startade senast och gjorde två mål medan Isak kom och stod för ett klassmål.

Samtidigt som allt stämmer för Newcastle så är känslan att Brentfords formkurva är något dalande. De har bara vunnit en av sina fem senaste och jag tror att man kommer få svårt att stoppa ett Newcastle som stormar mot en plats i Champions League nästa säsong. Mitt spel blir en rak tvåa, att Newcastle vinner till 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  viaplay logo