Speltips Brentford – Nottingham 29/4: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 28 april 2023

Mittenlaget Brentford gästas av bottenlaget Nottingham Forest i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 29 april 2023 med avspark kl 16:00.

Brentford – Nottingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brentford har utifrån sina förutsättningar en imponerande säsong bakom sig. På sistone har man dock tappat lite momentum och segern på Stamford Bridge i onsdags var därför ett välkommet trendbrott.

Inför bortamötet mot Chelsea hade Thomas Franks manskap gått sex raka matcher utan seger. Mot ett uddlöst, krisande Chelsea skulle man så visa varför man ligger före dem i tabellen. En taktiskt mycket väl genomförd match av gästerna gav till slut en 2-0-seger, vilket ger att man nu är åtta poäng före Chelsea i tabellen.

Nu väntar så en match med helt andra förutsättningar då man gäller som relativt klara favoriter när man får besök av ett Nottingham Forest som kämpar för sin existens i Premier League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham säljer sig dyrt

Nottingham Forest hade en än värre trend än Brentford inför deras veckomatch hemma mot Brighton. De hade då elva raka matcher utan seger som man lyckades bryta efter en stark andra halvlek på The City Ground.

Brighton kom till den här matchen efter en förlust efter 120 minuter spel mot Manchester United i FA-cupsemifinalen i söndags. Den faktorn bidrog säkerligen till att Nottingham till slut kunde vinna med 3-1 efter att ställningen varit 1-1 i halvtid. En oerhört viktig seger för nykomlingen som nu ligger en poäng ovanför nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång.

Höstens möte mellan Brentford och Nottingham Forest blev en jämn och målrik tillställning på The City Ground. På tilläggstid lyckades då hemmalaget rädda en poäng efter att man kvitterat till 2-2.

När de nu möts igen gäller Brentford som favoriter till ett odds omkring 1.68 gånger insatsen. Det är emellertid Nottingham som har klart mest att spela för och de kommer från två insatser som har gett dem hoppet tillbaka. Till deras nackdel hör dock att de genomgående har haft det väldigt svårt på bortaplan.

Jag räknar med att Brentford kommer ta tag i taktpinnen i den här matchen, men de kommer att ställas mot ett Forest som lär sälja sig dyrt. Förutsättningarna gör att jag lutar åt att det kommer att bli en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 29 april
TV: 
Stream:  viaplay logo