Speltips Brentford – Sheffield Wednesday 24/2: Championship

Simon Pålsson Publicerat: 24 februari 2021

Sheffield Wednesday har chansen att skrälla borta mot Brentford, men frågan är om hemmalaget inte vaknar till liv igen i Championship den 24 februari 2021.

Brentford - Sheffield Wednesday

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För ett par veckor sedan såg det ut som att Brentford, lite likt förra säsongen, gick mot en given toppstrid i slutet på den här säsongen i Championship. Det finns två direktplatser till Premier League i potten och Brentford tampades rent av om förstaplatsen i tabellen, med numera suveräna serieledarna Norwich City.

Men så hamnade Thomas Franks lag i ett mycket prekärt läge spel- och resultatmässigt. Det har gått lite halvtrögt sista månaden med offensiven, men plötsligt var det helt stopp. Tre raka förluster senare har Brentford bjudit in övriga topplag till att slåss om direktplatserna och det hela är en obehaglig deja vu till förra säsongen då man halkade ner till playoff i slutskedet, där man sedan förlorade playoff-finalen.

Men än återstår det ett par månaders intensivt spelschema i Championship och det finns chans att reparera skadan. Men då är det nog hög tid att vinna igen – och mot bottenlaget Sheffield Wednesday har man en strålande chans att ta tre poäng.

Brentford har alltså tre raka förluster, alla i vilka man släppt in två mål, och har dessutom bara ett mål på sina 270 senaste fotbollsminuter. Det oroar för ett lag som tidigare var så starka i sin offensiv och hade det som signum.

Sheffield Wednesday har två raka uddamålsförlust, med 1-0 båda gångerna, men hade innan det en fin trend med tre vinster på sina fyra matcher. Det är starkt, då man bland annat bortaslog ett visserligen formsvagt AFC Bournemouth. Sheffield Wednesday har visat att man kan skrälla, men är trots allt på nedflyttningsplats. Men med endast tre poäng till säker mark ska sägas.

Speltips i Championship

En förklaring till att Sheffield Wednesday har haft det tungt under säsongen är att man helt enkelt har en lite för svag trupp, men också att man har och har haft stora problem med skador. Det är en faktor för Sheffield Wednesday även inför den här matchen.

Nu saknas Massimo Luongo, Joost van Aken, Moses Odubajo, Dominic Lorfa, Andre Green och Liam Shaw. Den sistnämnda fick rött kort senast och kommer därmed inte att spela på det centrala innermittfältet. Tungt värre för Sheffield Wednesday.

I hemmalaget har Shandon Baptiste, Rico Henry och Ivan Toney alla checkat in på frånvarolistan inför den här matchen. Sedan en längre period har man även sin lagkapten Pontus Jansson på den, och han kan inte spela här heller. Men enligt rapporter närmar han sig spel.

Med en vinst på sina tolv senaste bortamatcher ska det mycket till för att Sheffield Wednesday ska kunna förlänga Brentfords förlustsvit här. Två raka förluster, om än med uddamålet, talar snarare för att man får rikta in sig på ett kryss.

Under 2,5 mål spelas till 1,88 gånger smeten hos Unibet. Det är två lag med stora offensiva problem och som inte vill skänka något gratis till varandra i defensiven. Det talar för en tillknäppt historia.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,88
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 24 februari 2021
TV: 
Stream: