Speltips Brighton – Brentford 1/4: Uppstickarmöte

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Succélagen Brighton & Hove Albion och Brentford FC gör upp i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 16:00.

Brighton – Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är bara att lyfta på hatten för den verksamhet som bedrivs i Brighton & Hove Albion och Brentford FC. Inför den här omgången ligger båda klubbarna på samma poäng som Liverpool. Samtliga dessa tre har tagit 42 poäng men Brighton har då spelat två matcher färre än Brentford och en match mindre än Liverpool.

Med FA-Cupen och Premier League inräknat har Brighton endast förlorat en av de 13 matcher man har spelat sedan årsskiftet. I den näst senaste senaste omgången åkte man på ett onödigt poängtapp då man spelade 2-2 borta mot Leeds i en match som man dominerade spelmässigt. Därefter kunde man studsa tillbaka och slå Crystal Palace hemma med 1-0. I den sista matchen innan landslagsuppehållet körde man sedan över Grimsby med 5-0 i FA-Cupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svårslagna Brentford

Brentford har radat upp en hel del kryss de senaste månaderna, men vi kan definitivt konstatera att de är svårslagna. I Premier League har man endast förlorat ett enda match sedan slutet av oktober.

Förlusten kom för två omgångar sedan då man blev besegrade med 1-0 borta mot Everton. Därefter kunde man slå Southampton med 2-0 borta och i den sista matchen innan uppehållet spelade man 1-1 hemma mot Leicester. Baptiste blev utvisad i slutskedet av den matchen och är därmed avstängd i den här matchen. Därutöver får man klara sig utan Ajer och Janelt som finns på skadelistan.

När Brighton och Brentford möttes i höstas var det de sistnämnda som gick segrande med 2-0. När de nu möts igen gäller ändå Brighton som relativt klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.67 gånger insatsen.

Viktiga poäng står nu spel mellan de här lagen som båda har en fullt realistisk chans att ta en Europa-plats till nästa säsong. Brighton har den högsta högstanivå men Brentford är, som sagt, väldigt svårslagna. Mycket talar för att Roberto De Zerbis manskap kommer att styra den här matchen samtidigt som Brentford lär vara fullt komfortabla med att försvara sig lågt och kontra direkt och blixtsnabbt.

Brighton är rättmätiga favoriter men jag räknar med att Brentford kommer att stå upp på ett bra sätt. Spelbolagen lutar åt att det kommer att bli målrikt och det gör att jag finner ett bra spelvärde i det motsatta. I de tre senaste inbördes mötena har det gjorts under 2.5 mål och jag tror att det kan bli så även den här gången. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.67 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.67
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo