Speltips, Brighton – Cardiff 24/1: Serieledning runt hörnet – tar de chansen?

Spelbloggare Publicerat: 23 januari 2017

Formstarkt möter formstarkt i Championship. Brighton har chansen att återta förstaplatsen när de får besök av ett Cardiff med siktet uppåt i tabellen. Vad landar det i?

Vad Cardiff än sysslade med under de inledande månaderna av spelåret, har det betytt att de fortfarande hittas på den undre tabellhalvan och att det mer eller mindre måste ett under till för att de ska nå en av playoffplatserna, trots att det sett bra ut – ur såväl prestations- och resultatsynpunkt –  sedan en bra tid tillbaka.

Men att trilla ur serien är de absolut inte i riskzonen för, Cardiff.

Kvällens värd har imponerat enormt under spelåret och faktiskt lyckats hålla jämnt strå med Newcastle, som väntades jogga hem den här serien. Med en match mindre spelad, alltså denna, skiljer pinnen upp till dem och oavsett om förstaplatsen plockas eller ej, är man en av favoriterna till att studsa uppåt i seriesystemet. Topp två, direkt upp. De på plats 3-6 spelar playoff och det skiktet är avståndet på åtta pinnar ner till.

Sam Baldock och Bruno kan eventuellt medverka för Brightons del, efter att ha ställts åt sidan senast. Strikern Glenn Murray fick syna det röda kortet i samma match och missar här. För Cardiff är Bruno Manga, som spelat för Gabon i Afrikanska mästerskapen, är tillbaka med truppen men spelar troligtvis inte.

Fem raka hemma

Ett formstarkt Cardiff – tre raka vinster i Championship, en cupförlust däremellan – är förstås ett tufft motstånd, men här ska Brighton ses med toppchans på tre färska pinnar.

Sättet som Brighton levererat i årets Championship imponerar extremt mycket – att hålla takten med Newcastle, och nu kan de till och med passeras. Hemmaspelet har varit alldeles suveränt; fem raka är vunna och endast en av de 13 spelade har förlorats.

Lite tveksamheter runt prestationen senast för Brighton, men med en man mindre kunde de ändå peta in 2-1, vilket också blev slutresultatet i en tät fajt mot ett kapabelt Sheffield Wednesday. Moralstärkande.

Och ännu ett minus för Brighton; den interna skytteledaren Glenn Murray out.

Trots detta, och Cardiffs fina form därtill, ska hemmalaget ses med mycket god chans till tre färska poäng, vilka då kommer sätta dem i toppen. Hemmaspelet är extremt solitt, en stark vinnarkultur har växt fram och man är klasserna bättre än motståndet som ska stå på andra sidan planhalvan.

Brighton -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsvinst – spelas till de 1,90 x insatsen som dukas ut av Bet365, vars välkomstbonus är på 1 000 kronor och den hämtas bäst här!

Speltips:

Speltips: Brighton -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 24/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: