Speltips Brighton – Crystal Palace 15/3: Gäster med måltorka

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2023

Brighton & Hove Albion tar emot ett Crystal Palace med måltorka i Premier League. Matchen spelas onsdagen den 15 mars 2023 med avspark kl 20:30.

Brighton – Crystal Palace

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brighton & Hove Albion går en osannolik kamp om Europa-platserna till nästa säsong, men poängtappen på sistone kan komma att bli kostsamma. Ser vi till de fyra senaste ligamatcherna så har det bara blivit en seger och spelmässigt borde man ha fått med sig mer.

I synnerhet gäller det lördagens tillställning borta mot Leeds. Brighton dominerade matchbilden, tog ledningen två gånger om, men fick ändå bara en poäng med sig hem. I den senaste hemmamatchen var det dock inget snack om saken. Då visade man sin klass när man körde över West Ham med 4-0. ’

Totalt har Brighton spelat ihop 39 poäng på 24 ligamatcher. Det ger för närvarande en sjunde plats i Premier League, men Liverpool som ligger före har två matcher fler spelade.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Brighton

Crystal Palace har det motigt för tillfället och i synnerhet är det den offensiva förmågan som sviker. Det blir inte minst tydligt om man ser till den statistik som visar att man inte har haft ett enda avslut på mål på tre raka matcher.

Patrick Vieiras manskap kämpade väl då man tog emot Manchester City på lördagskvällen. Det räckte fram till den 78:e minuten då gästerna kunde göra matchens enda mål på straff. Därmed har Crystal Palace inte vunnit på tio raka ligamatcher.

Crystal Palace trend och måltorka bör väcka viss oro. Man har alltjämt ett visst avstånd ner till bottenstriden, men man måste snarast börja göra mål och vinna matcher.

Brighton och Crystal Palace möttes för bara ett par veckor sedan och det mötet på Selhurst Park slutade 1-1. Det innebär att fyra av de fem senaste mötena mellan de här lagen har slutat just 1-1.

Nu gäller emellertid Brighton som klara favoriter. Det känns också fullt förståeligt med tanke på var de här båda lagen befinner sig just nu. Roberto De Zerbi var rejält förbannad över poängtappet senast och jag finner god anledning att tro att man kommer vara mer rejäla här.

Brighton har en fantasifullhet i sin offensiv som Crystal Palace just nu bara kan drömma om. Jag har därför svårt att se något annat än att hemmalaget vinner det här med viss marginal. Mitt spel blir Brighton -1 (asian handicap) till 1.72 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton -1 (asian)
Odds: 1.72
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, onsdag 15 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo