Speltips, Brighton – Leeds 9/12: Defensiven i fokus

Spelbloggare Publicerat: 7 december 2016

Championship bjuder på en fredagsmatch – och det är inte vilken som helst. Tabelltvåan Brighton ställs mot fyran Leeds på Falmer Stadium, varifrån vi slussar in polletterna på ett spel där Mybet sticker ut hakan med deras oddssättning.

Klassiska fredagsfajten är här! En mycket bättre kunde vi inte önska oss.

Det faktum att bara en pinne skiljer upp till den suveräna serieledaren Newcastle för Brighton visar på hur starka de varit.

39 pinnar på 19 matcher är ett fantastiskt facit i en så pass tuff serie som Championship och om samma standard kan fortsätta hållas i, då blir det spel i finrummet kommande spelår – inte alls oväntat. Det var ju löjligt nära redan den förra serieupplagan.

Leeds är lite mer av en uppstickare; imponerar enormt och det till stor del tack vare det solida försvarsspelet. En av ledarna bakom det? Svenske Pontus Jansson. En bjässe i den klassiska klubbens mittförsvar.

Defensivt starka lag

Toppmatch, det betyder nödvändigtvis inte att 90 sprudlande minuter är att vänta. Här, snarare tvärtom.

Brighton är fantastiskt stabila bakåt, vilket deras 11 ynka insläppta mål på 19 matcher avslöjar; vinner ofta med siffror som 1/2-0. Nu måste man röra runt i backlinjen när Gaëtan Bong är avstängd, men backupen är bra.

Förra veckan spelade Brighton oavgjort, 0-0, i en tät bortamatch mot Cardiff. Avtrubbad offensiv då.

Även Leeds, med Pontus Jansson i mittlåset, är försvarsstarkt. Ännu en stabil insats senast när man städade undan Aston Villa med 2-0 inför hemmapubliken. Här blir det att backa hemåt, försöka hålla nollan intakt så länge som möjligt och kontra effektivt.

Tillknäppt och målsnålt?

BLGM – nej spelas till 1,90 x insatsen hos Mybet (1 000 kronor välkomstbonus). Den konkurrent som betalar näst bäst är nere på 1,75x, så där sticker de verkligen ut. Värde runt tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/12
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: