Speltips Brighton – Luton 12/8: Framåtlutat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

Brighton & Hove Albion tar emot nykomlingen Luton Town i premiären av Premier League 2023/24. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 16:00.

Brighton – Luton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Brighton & Hove Albion gick in i förra säsongen med Graham Potter som manager. Han förde laget till toppen av Premier League under hösten och därefter lämnades stafettpinnen över till Roberto De Zerbi. Han kunde sedan föra laget till en fin, slutlig sjätte plats i tabellen.

Sättet som Brighton sköts på är en förebild för alla klubbar som inte kan mäta sig ekonomiskt med de rikaste. Deras fingertoppskänsla när det kommer till scouting och transfers har varit osannolikt bra och det ska bli intressant att se om sommarens övergångar slår lika väl ut.

På minuskontot finns än så länge ”bara” Alexis MacAllister om vi pratar bärande spelare som lämnat. Samtidigt har man investerat en större slant på Joao Pedro från Watford samt eventuellt fyndat i och med värvningar som James Milner, Mahmoud Dahoud, Igor och Bart Verbruggen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solidare Everton

Lilla men anrika Luton Town är tillbaka i den engelska högstaligan och det första gången sedan Premier League bildades i början av 90-talet. De kommer från en bragdartad säsong där man slutade trea i Championship och sedan tog sig upp via playoff. I den avgörande finalen på Wembley slog man då Coventry efter avgörande på straffar.

Robert Edwards tog över som manager under förra hösten och tog hela laget till Premier League. Han är förstås en starkt bidragande orsak till att detta gick vägen. För det var ingen stjärnspäckad trupp han hade till sitt förfogande och det kommer han inte att ha den här säsongen heller. Trots avancemanget har man inte spenderat några stora summor. Ryan Giles från Wolves och Tahith Chong från Birmingham är de främsta namnen som värvats in under sommaren.

Få har några andra förväntningar på Luton Town än att de kommer att få fightas för att undvika nedflyttning. De slår onekligen ur underläge och i den här premiärmatchen ställs man direkt på tuffa prov. Brighton gäller här som stora favoriter då ett rakt spel på hemmalaget endast ger omkring 1.33 gånger insatsen.

Att möta en nykomling som är taggad till tänderna är dock sällan en rakt igenom angenäm uppgift. Det som skiljde Brighton från de fem lagen ovanför i tabellen förra säsongen var att man släppte in för många mål. De Zerbis fotboll är väldigt offensivt inriktad och det gör att jag tror att även Luton kan få sina chanser att näta i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.01 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.01
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo