Speltips Brighton – Newcastle 2/9: Fartfylld tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 2 september 2023

Brighton & Hove Albion gästas av Newcastle United i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 18:30.

Brighton – Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roberto De Zerbi fick sitt Brighton & Hove Albion att flyga då han tog över som huvudtränare förra hösten. Det bar hela vägen till en sjätte plats i Premier League och nu väntar en säsong med Europa-spel och högre förväntningar från de flesta håll. Och det trots att man även den här sommaren har sålt spelare för miljardbelopp.

Av de två första ligamatcherna att döma är Brighton definitivt att räkna med även den här säsongen. I premiären slog man Luton hemma med 4-1 och med samma klara siffror kunde man sedan sopa bort Wolverhampton i den efterföljande omgången.

Förra helgen fick man sedan inte alls samma effekt mot ett välorganiserat West Ham. Även om man ägde stora delar av bollinnehavet så var det gästerna som var vassast då Brighton föll med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Newcastle United var också en positiv överraskning förra säsongen som nu ska försöka hantera både Champions League och uppskruvade förväntningar. På så vis går de och Brighton in i den här säsongen med liknande ingångsvärden. Resurserna hos Newcastle är emellertid helt andra.

I premiären hemma mot Aston Villa visade Eddie Howes manskap prov på allt det som gjort dem så framgångsrika. Påeldade av ett starkt hemmastödet fick man då en rivstart i och med 5-1-segern där. Därefter hade man dock inte mycket att sätta emot Manchester City på bortaplan då man blev väldigt låga i sina positioner.

Förra helgen såg sedan allt ut att gå Newcastles väg då man gästades av ett Liverpool som haft väldigt svårt för under en lång tid. Anthony Gordon glänste och gav hemmalaget ledningen i den första halvleken och strax därefter fick van Dijk syna det röda. Det skulle dock komma att bli ett mycket bittert slut då ett desarmerat Liverpool reste sig, vände och vann efter två sena mål.

Brighton och Newcastle möttes senast i en träningsmatch i somras och då vann de sistnämnda med 2-1. Newcastle vann även med 4-1 på St. James’ Park i det senaste mötet i ligan. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna där Newcastle gäller som knappa favoriter hos spelbolagen.

Båda lagen kommer från tunga förluster förra helgen, men höjden som de besitter går inte att ifrågasätta. Utgången känns helt klart oviss, men vi kan nog räkna med att det här kommer att bli en underhållande och fartfylld tillställning. Därför blir mitt spel att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.65 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.65
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo