Speltips Brighton – Portsmouth 17/9: EFL Cup

Simon Pålsson Publicerat: 16 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Portsmouth är ett klassiskt engelskt lag som nu harvar omkring längre ner i systemet. I Ligacupens andra omgång möter man Brighton den 17 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är speciella tider i den engelska fotbollen, där man parallellt med att ligasäsongen har kört igång på olika nivåer i seriesystemet också ska ta och spela cupfotboll. Det är engelska Ligacupen som står för dörren direkt.

Här får vi se lag från Premier League ta sig an lag längre ner i seriesystemet, och inte sällan blir det ganska kittlande matcher. Det är viktigt att ha med sig att lagen kan ta sig an matcherna på olika sätt, och att det kan fälla avgörandet.

Men just när det kommer till det här fallet är känslan att Brighton, det på pappret klart bättre lag, kommer att vilja vinna för att få lite självförtroende till sitt lag. I premiären mot Chelsea föll man nämligen med 3-1 trots att man gjorde en stundtals väldigt bra match.

Portsmouth å sin sida spelade 0-0 i premiären mot Shrewsbury, men som ni hör är det inte direkt Premier League-fotboll vi har att göra med då. Bara det ska säga en del om klasskillnaden mellan lagen inför det här mötet.

1X2-spel identifierat!

Det finns inga förhoppningar om att komma till spel med José Izquierdo, Florin Andone eller Christian Walton i den här matchen heller för Brighton. Därmed kommer Graham Potter inte att kunna räkna in dessa tre spelare i ekvationen inför cupmötet med Portsmouth.

Det mesta pekar också på att spelare som Adam Lallana, Davy Pröpper och Ben White står över den här matchen. Det finns ingen anledning att riskera sådana spelare i den här matchen, med tanke på att det är matcherna i Premier League som är verkligt viktiga för en klubb av den här storleken.

Vad man också ska ha med sig är att Joel Veltman, som inte fick spela i helgen, troligen får debutera här. Det kan vara bra för honom att göra sina första startminuter i sin nya klubb nu.

Efter förlusten mot Chelsea kan vi inte tänka oss annat än att Graham Potter vill få in lite positiv energi i laget igen. Nu möter man ett bortalag som inte har samma tyngd, och som troligen spelar med samma elva som mot Shrewsbury i helgen. Alex Bass är den enda osäkra spelaren på förhand.

Brighton vinner (ordinarie tid) spelas till 1,73 gånger krämen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Brighton vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,73
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, torsdag 17 september 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: