Speltips, Brighton – Sheffield Wednesday 20/1: Toppfajt sätter färg på fredagen

Spelbloggare Publicerat: 19 januari 2017

Fredagens Championshipmatch är en riktig höjdare. Brighton har chansen att åter ta klivet upp i topp när formstarka tabellsexan och kapabla Sheffield Wednesday tas emot på Falmer Stadium. Och vi har hittat ett finfint speltips…

Vilket sätt att sätta punkt för arbetsveckan, eller hur?

Championship bjuder alltid på tajta och tuffa matcher, vecka efter vecka – och det här har potential att bli en fantastisk fotbollsmatch och den visas på TV3 Sport och Viaplay eller i Bet365:s streamingtjänst – helt utan kostnad! Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Toppen mot toppen… Brighton har lyckats med skalpen att hålla jämnt strå med Newcastle, som väntats dominera hela serien, och skulle vid händelse av en trea här peta ner dem som herre på täppan. Ljust ser det ut i jakten på en Premier League-biljett.

Sheffield Wednesday höjde undertecknad upp som en uppstickare inför spelåret och visst är de med och fajtas om playoffbiljetterna, till och med de som leder direkt upp i seriesystemet. Sexa är de placerade just nu och förra veckan plockades en tung trea när toppkonkurrenten Huddersfield värjdes undan med 2-0.

Liam Rosennior räknar vi bort för Brighton. Gaëtan Bong och Sébastien Pocognoli står som osäkra. Wednesday får klara sig utan Marco Matias och William Buckley och eventuellt även Almen Abdi och Gary Hoopers tjänster.

Krysset spelas

Får känsla för att det här blir en tajt match. Mer eller mindre allt talar för det.

Sheffield Wednesday är svårt underskattade och en av mina huvudkandidater till att studsa upp i seriesystemet. De är oerhört svåra att slå, men ska också nämnas att de sällan kör över sina motståndare utan vinner oftast med uddamålet eller två baljor. Samma sak med förlusterna.

Här kommer bortalaget stärkta av en fantastisk prestation senast; 2-0-vinst över toppkonkurrenten Huddersfield. Stärker dem enormt inför den här, ännu tuffare fajten.

Brighton har överraskat positivt under spelåret och bevisat att de ska vara uppe i toppen och härja. De åkte dock på en hård smäll senast, förlorade med 0-2 borta över Preston North End. Chanserna var svårskapta trots mycket boll och det oroar.

Här bör Wednesday ha alla möjligheter att steta emot, men vinna? Nja, det är trots allt en av årets tuffaste bortamatcher. Slutsats?

Krysset spelas till 3,40 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 20/1
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: