Speltips Brighton – Wolverhampton 29/4: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 28 april 2023

Brighton & Hove Albion tar emot Wolverhampton Wanderers i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 29 april 2023 med avspark kl 16:00.

Brighton – Wolverhampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton & Hove Albion har en tung vecka bakom sig. I söndags föll man efter straffsparksavgörande i FA-cupsemifinalen mot Manchester United och sviterna av det nederlaget satt säkerligen i onsdagens bortamöte mot Nottingham Forest.

Brighton har en imponerande säsong bakom sig och nu gäller det att orka hela vägen in i mål. De har för närvarande både två och tre matcher färre spelade än flera lag vilket gör att spelschemat är extra tätt.

På The City Ground lyckades man inte hantera detta faktum på bästa sätt. I halvtid var ställningen 1-1, men i den andra halvleken hade Nottingham bäst fokus och energi och kunde gå ifrån till slutresultatet 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Wolves på uppgång

Wolverhampton Wanderers har en motig säsong bakom sig, men på sistone har man höjt sig till en nivå som är mer i paritet med vad man kan förvänta sig. På pappret har man, om man bortser från den decimerade anfallsbesättningen, ett slagkraftig lag och en erkänt skicklig tränare. På så vis är det logiskt att man nu ser ut att undvika bottenstriden.

Spetsen framåt har vari Wolves akilleshäl, men tisdags fick man hjälp av ett självmål som gav dem ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten i hemmamötet mot Crystal Palace. Därefter kunde man på ett kontrollerat sätt spela på sin ledning och på tilläggstid kunde man sätta det avgörande 2-0-målet på straff. Därmed har man vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

Wolverhampton har bara släppt in ett mål på dessa fyra matcher, men när man i höstas tog emot Brighton på Molineaux blev det en svängig tillställning som slutade 3-2 till gästerna.

När de nu möts igen gäller Brighton som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.53 gånger insatsen.

Roberto De Zerbi har ingen bred trupp att laborera med i det här läget där det skulle behövas. Man såg mentalt och fysiskt slitna ut mot Nottingham i onsdags och förutsättningarna gör att jag anser att de är övervärderade favoriter inför den här matchen.

Wolves har en positiv trend och de har gjort mål i sina åtta senaste matcher. Brighton har också de gjort mål i sina åtta senaste ligamatcher och de lär få välbehövlig energi av att äntligen få spela på hemmaplan igen efter fem raka matcher på resande fot. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.95 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 29 april
TV: 
Stream:  viaplay logo