Speltips Bristol City – Manchester City 28/2: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2023

Bristol City lär ställas på tuffa prov då man gästas av Manchester City i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas tisdagen den 28 februari 2023 med avspark kl 21:00 på Ashton Gate.

Bristol City – Manchester City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Bristol City ligger för tillfället på en 13:e plats i Championship, men trenden pekar tydligt uppåt. I lördags slog man Hull med 1-0 och därmed har man tolv raka matcher utan förlust om vi räknar in FA-cupen. Man är således obesegrade sedan årsskiftet.

Nigel Pearsons manskap kommer med andra ord med en form som är mycket god. I FA-cupen har man slagit ut Swansea efter omspel följt av West Bromwich som man besegrade med 3-0 hemma på Ashton Gate. Just på hemmaplan har man varit särskilt starka och man har vunnit sina tre senaste hemmamatcher utan att släppa in något mål.

Nu lär det emellertid krävas något alldeles extra om Bristol City ska kunna förlänga sin fina svit.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två olika skolor

Manchester City gav svar på tal till de som kritiserat lagets spets framåt på sistone. Efter två raka 1-1-matcher mot Nottingham Forest i ligan och RB Leipzig i Champions League kunde man utan problem köra över Bournemouth med 4-1 i lördags.

Framförallt har Manchester City haft svårare att involvera Erling Haaland i de senaste matcherna. Pep Guardiola valde, som vanligt, att förändra en del inför helgens match där Julian Alvarez fick starta som ett tydligare anfallskomplett till Haaland. Det slog väl ut och efter halvtimmen spelad hade de gjort varsitt mål.

Manchester City har redan ställts mot tufft motstånd i FA-cupen där man slagit ut både Chelsea och Arsenal. Nu gäller man förstås som stora favoriter och det väl endast underskattning som kan tala till Bristol Citys fördel.

Med Nigel Pearson på tränarbänken vet man vad man får och i kontrast till Man City lär det bli än tydligare. Så mycket till bollinnehav lär det inte bli för hemmalaget även om Pep nog lär rotera en del i sitt lag. Bristol City lär inte vika en tum i det fysiska spelet men jag har svårt att se att man ska kunna störa ett tekniskt överlägset Manchester City. Mitt spel blir Manchester City -2 (asian handicap) till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City -2 (asian)
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 28 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo