Speltips, Bristol City – Nottingham Forest 16/10: Ännu ett målspel

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2015

Championship är tillbaka efter tvåveckorsuppehållet och smygstartar inför den fullspäckade helgen gör tabelljumbon Bristol City och Nottingham Forest på Ashton Gate Stadium, varifrån vi överspelar på en viss marknad. 

Efter att ha totaldominerat i League One – kommit etta och kammat in 99 poäng på 46 matcher – var förhoppningarna på Bristol City förhållandevis stora i Championship, men man har haft svårt att acklimatisera sig i andradivisionen där kvalitetsnivån är avsevärt högre.

Med ynka sju pinnar på tio matcher är man placerade på jumboplatsen, dock med flera konkurrenter nära runtom. Det hela började bra, i klassisk nykomlingsanda, förvisso med en torsk, men den följdes upp av kryss mot Leeds och sedermera vinst borta över tvåan Middlesbrough – men därefter: tre torskar och lika många oavgjorda.

Ett uselt avslut på fjolårets Championship innebar att Nottingham Forest landade på en mittenplats i serien – där hittas man även nu med resultatraden 3-3-4 på en tolfteplats. Inte överraskat direkt, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Mer överraskande är dock hur pass bra man varit på bortaplan kontra hemma; åtta av pinnarna har hämtats på resande fot och båda vinsterna kommit mot toppmotstånd.

Värd i desperat behov av en trea

Gillar målmöjligheterna enormt i den här matchen. Tror att vi kan bjudas på mycket sevärda 90 minuter på Ashton Gate Stadium. Flera faktorer som spelar in.

Stora, stora truppbekymmer för bortalaget. En närmast helt söndersliten trupp som de reser hit med. Enda positiva beskedet är att man får tillbaka Kevin Wilson, men å andra sidan får vi räkna bort mittbackspjäsen Matt Mills – ett extremt tufft avbräck. Flera andra är dessutom borta sedan en tid tillbaka, inte minst mittfältet är tunt.

Tufft att hålla ihop det – Matt Mills är, som nämnt, av stor betydelse. Framåt bör ska man dock ha stora möjligheter att hota och såra Bristol, vars defensiv är alltför skör; 20 insläppta mål är flest i hela serien, två per match.

Är rätt säker att Steve Cotterills order är klara inför matchen: den ska föras och man ska framåt. Desperationen måste tillta, tre pinnar måste in på kontot. Som uppdukat för målpartaj, är känslan. Över 2,5 mål finns till 1,91 x polletterna hos vår favoritbookie William Hill och det är värt en pollett.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 16/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bristol City 2,30 betsson logo
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Nottingham Forest 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,97 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: