Speltips Bristol Rovers – Sheffield United 9/1: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2021

Sheffield United har en mardrömslik inledning på säsongen bakom sig. Kan man ta sig vidare till fjärde rundan i FA-cupen när Bristol Rovers nu väntar i den tredje?

Bristol Rovers - Sheffield United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är så äntligen dags för ett par kittlande ångestmöten i FA-cupen och inte mycket går upp mot det möte som ska spelas i Bristol, mellan hemmalaget Rovers och gästande Sheffield United från Premier League.

Bristol Rovers ska inte förväxlas med ett annat lag från samma stad, nämligen Bristol City, som tidigare hade den allsvenska stjärnan Niclas Eliasson som en av sina spelare. Det här är istället det sämre laget från staden, ett lag som inte ens spelar i Championship, utan som nu huserar i botten av League One.

Faktum är att det här är två lag som har en ganska snarlik situation i ligaspelet, med desperat bottenstrid och då ett fokus som rimligen bör hamna på ligamatcherna framför dessa cupmatcher.

Sheffield United slåss för sitt liv i botten av Premier League och har haft en sällan skådat usel inledning på säsongen, som gör att man snart känns bortom räddning. Men för att ha någon form av chans på räddning behöver man troligen fortsätta ha fokus på ligaspelet.

Bristol Rovers har nu, efter en lite bättre trend på slutet, skaffat sig fem poäng ner till nedflyttningsplatserna i League One och det kanske kan ge en viss form av andrum. Fokus bör rimligen ligga på att fortsätta göra resultat i ligaspelet, men här är det lite annorlunda med cupmötet. En bra insats här kan snarare verka stärkande.

Sheffield United behöver mest undvika att förnedras, då det ytterligare kan skänka negativ energi till spelargruppen. Samtidigt är det där en balansgång, för kanske vore det ändå bäst om man åkte ut redan nu?

Är det skrälläge rent av?

Sheffield United har Jack Robinson, Oliver Burke och Oliver McBurnie som tre tveksamma kort på förhand. Det som är ännu värre är att man har Sander Berge och Jack O’Connell borta på längre tid och det kommer att vara tapp som kostar för laget.

Det återstår att se hur laget ska formeras och just nu finns det inga indikationer på hur det tänks från tränarhåll.

Bristol Rovers har fördelen av att inte ha några spelare frånvarande och det blir helt taktiska val som kommer att prägla startelvan.

Under 2,75 mål (asian) spelas till 1,79 gånger såsen hos CampoBet. Det är knappast lag som sprudlar för tillfället och underspelen har duggat tätt i deras matcher.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 9 januari 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: