Speltips, Brommapojkarna – Mjällby 30/6: Klar favorit i ångestmatchen

Spelbloggare Publicerat: 30 juni 2015

Förra året var de båda i Allsvenskan, nu är Brommapojkarna och Mjällby nästjumbo respektive jumbo i Superettan. Ena parten börjar dock visa formbesked och när lagen drabbar samman på Grimsta IP hittar vi värdet på den asiatiska handikappmarknaden.

En fajt mellan Superettans största besvikelser är det vi har framför oss. Båda var tippade att vara med och slåss om platserna till Allsvenskan, men nu talar det mesta för att det blir bottenstriden in i det sista – även om det fortfarande finns tid och tillräckligt många poäng kvar att spela om för att kunna plocka en säker plats i mittenskiktet.

Mjällby öppnade spelåret helt okej med fyra inspelade pinnar på de två inledande matcherna mot AFC United samt Varberg – men sedan har det varit nattsvart för Listerlandets stolthet. 10 av de 11 senaste matcherna har förlorats och inte mycket, åtminstone spelmässigt, talar för att det ska vända. Tränarbytet till Hasse Larsson har inte gett önskad effekt och det är i spelartruppen saker måste förändras.

Finns vissa positiva tendenser att skåda på hemmaplan, men på resande fot står man handfallna. De fem senaste har alla förlorats och man blivit nollade i fyra av dessa. Just målskyttet är ett stort problem – ynka nio mål är facit på 14 matcher.

Styrkebesked senast

Brommapojkarna börjar se ljuset i tunneln och den obeskrivligt katastrofala säsongsinledningen, vilken satt dem här i botten, har skiftat över i en klart bättre period. Inte bara så att resultaten blivit bättre, prestationerna likaså. Fortsätter det på samma spår, då borde kontraktet i Superettan kunna lösas.

På de tre senaste matcherna är facit två vinster och en förlust – de första treorna för året. Förra veckan krossades Frej med 4-0 på bortaplan efter en fantastiskt utförd andra halvlek, vilken alla målen kom i. Emil Bellander, som är på lån från allsvenska Gefle, gjorde då sin andra match och sitt första mål i BP-tröjan. Han ser sannerligen ut att bli en viktig pjäs för Brommapojkarna med sitt starka targetspel.

Serge-Junior Martinsson Ngouali är avstängd, men samtidigt får man tillbaka viktiga Gustav Sandberg-Magnusson i truppen. Har ännu inte lyckats ta del av någon skaderapport från Mjällby, men oavsett om de skulle ha hela truppen intakt ska värdens favoritskap fortfarande anses större än det är.

Gillar de flesta oddsen i Brommapojkarnas favör, men känner också att det råder viss kryssrisk och spelar därför BP -0,25 mål (halva insatsen tillbaka vid oavgjort) till 2,02x hos Bet365. Hittar värde ner till åtminstone 1,95x.

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna -0,25 mål asian handicap
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, tisdag 30/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brommapojkarna 2,38 ladbrokes logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Mjällby 3,10 betsson logo
Över 2,5 mål 2,10 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,81 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: