Speltips, Brommapojkarna – Sirius 27/7: Stark bortafavorit

Spelbloggare Publicerat: 27 juli 2015

Brommapojkarna ser bättre och bättre ut för varje vecka – men frågan är om man verkligen någonting att sätta emot toppjagande Sirius på Grimsta IP – samma plan man förlorade med 1-3 när lagen möttes i Svenska Cupen.

Blir mycket upprepande i speltipsen där Brommapojkarna är ena halvan. Från att ha varit topptippade i Superettan, till att inte ha vunnit en enda av de första 11 matcherna och nu verka ha fått lite fart på grejerna. Jumboplatsen är släppt och överlämnad till Mjällby efter 2-2-1 på de fem senaste matcherna.

Det är faktiskt imponerande att få sakerna att falla på sin plats, även om det är botten som Brommapojkarna hör hemma i. Skiten de hamnat i beror på att man inte håller speciellt mycket större kvalité än som visats. Skulle tippa att de hamnar på kvalplatsen mot division 1 när spelåret ska summeras.

Förra veckan löstes ett kryss (1-1) borta mot Varberg, vilket man ska vara oerhört nöjda med – dels för Varberg tillhör serietoppen och att det, baserat på antalet målchanser åt båda håll, kanske borde ha blivit en hemmavinst.

– Ska vi hänga med mot Sirius måste vi vara mer bestämda och rakare i spelet än vad vi var mot Varberg. Så länge vi kämpar för varandra kan vi ta poäng mot alla lag, säger tränaren Magni Fannberg till lagets hemsida inför matchen.

Trivs bra mot BP

Och ja, alla kan plocka poäng eller för den delen vinna över alla i Superettan. Men Brommapojkarnas chanser ska inte överdrivas, även om formkurvan pekar uppåt. Sirius håller en helt annan nivå och jag tror inte att de kommer slarva bort sin chans att rycka ifrån i kampen om tredjeplatsen och minska avståndet upp till Östersund och J-Södra när flera av konkurrenterna i toppskiktet av tabellen åkt på lite halvdana resultat under omgången.

Ynka en förlust har det blivit för Uppsalagänget under säsongen, men å andra sidan har åtta matcher kryssats och ”bara” sju vunnits. Finns en del problem att stänga till jämna tillställningar medan man kan rycka ifrån rejält när man redan leder klart.

Man har haft bekymmer med skador under hela våren, men ska nu ha en helt frisk, kry och spelbar trupp. En hel del spelare är i bra form just nu och tränaren står sannerligen med lyxproblem i att plocka ut en startelva och bänk.

Sedan är det väl hemmafördelen som talar för Brommapojkarna, men resan är kort för Sirius och plastmattan på Grimsta IP trivs man bra på. Ingen större omställning där och när lagen möttes i Svenska Cupen under februari månad vann Sirius med stabila 3-1 och resultatet blev detsamma i seriens inbördesmöte på Studenternas IP.

Nej, det ska skilja så pass mycket här att 1,83 x polletterna utan tvekan motiverar att investera i den raka tvåan.

Speltips:

Speltips: Sirius vinner, rak tvåa
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 27/7
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brommapojkarna 4,60 unibet logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sirius 1,83 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: