Speltips Burnley – Chelsea 7/10: På uppgång

Martin Efvergren Publicerat: 6 oktober 2023

Burnley tar emot ett Chelsea på uppgång i den åttonde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 7 oktober 2023 med avspark kl 16:00 på Turf Moor.

Burnley – Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Burnley har haft det tufft under inledning i återkomsten till Premier League. Nu kommer man emellertid från sin första seger och kanske är man på väg att hitta ett mer vägvinnande spel.

Vincent Kompany har inte tummat på sina idéer, men på den här nivån har man inte riktigt räckt till mot de bästa lagen. I tisdagens bortamöte mot Luton kom så äntligen ett trendbrott då man lyckades vinna med 2-1. Dessförinnan hade man endast tagit en poäng och den tog man borta mot Nottingham Forest. Hemma på Turf Moor har man alltså ännu inte tagit någon poäng och totalt har man skrapat ihop fyra poäng på sju ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Chelsea

Chelsea har också de en motig säsongsinledning bakom sig. I synnerhet har man haft problem med målfabrikationen, men man kommer nu från två raka segrar. Detta om vi räknar in 1-0-vinsten mot Brighton i Ligacupen.

I måndagens bortamöte mot lokalrivalen Fulham kunde man så ta en efterlängtad seger även i Premier League. Två tidiga mål av Mudryk och Broja gav dem en 2-0-ledning som de sedan kunde hålla matchen igenom. Dessförinnan hade man endast tagit en poäng på de tre mötena mot Nottingham, Bournemouth och Aston Villa. Chelsea står därmed på åtta inspelade poäng efter sju omgångar.

Vi har nu att göra med två lag som kommer från välbehövliga segrar, men som alltjämt är i stort poängbehov. Hos spelbolagen gäller Chelsea som favoriter till ett odds på dryga 1.70.

Chelsea dras fortfarande med en diger skadelista, men Armando Broja var tillbaka och nätade senast och han är en spelartyp som tidigare saknats. Hade de haft en mer pålitlig målskytt hade de med säkerhet legat högre upp i tabellen. Spelmässigt har det stundtals sett lovande ut och de bör nu vara på väg att klättra uppåt.

Burnleys öppna, offensiva fotboll har gjort att de blivit hårt straffade mot de bästa lagen. Jag finner det troligt att det kan bli så igen när man nu ställs mot ett Chelsea på uppgång. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Chelsea vinner till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 7 oktober 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo