Speltips, Burnley – Derby 25/1: Traditionens kraft stark

Spelbloggare Publicerat: 25 januari 2016

Championship inleder den nya fotbollsveckan och det är en rejäl fajt vi har att se fram emot på Turf Moor – femman Burnley mot fyran Derby.

Som alltid tre pinnar i potten. Ibland av större betydelse, ibland av mindre. Den här matchen kliver in under rubriken – större betydelse.

Toppstriden är oerhört jämn. En plats och pinne skiljer dessa åt, tre respektive två till död mark från playoffplatserna och sex respektive sju till direktplatserna uppåt i seriesystemet – båda med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom. Resultatet här, det kan mycket väl bli som en språngbräda inför framtiden – hur året ska sluta.

Inte förlorat på de raka inbördes möten

Undertecknad har en stark känsla i alla fall över hur det här ska sluta. Som formkurvorna ser ut, är det svårt att förstå hur de resonerar på 1×2- och de andra resultatmarknaderna. 2,60-3,25-3,00 – de siffrorna köper jag inte överhuvudtaget.

Och visst är det så att Burnley ska vara större favoriter. Efter en formsvacka modellen värre, är de nu i kalasform och siktet är förstås på att plocka en av direktbiljetterna till Premier League. Som prestationerna sett ut på sistone ska det vara allt annat än omöjligt.

Fyra av de fem senaste matcherna har vunnits, de tre senare på bortaplan. Övrig slutade oavgjort, 0-0, hemma mot Ipswich – en match där man fick ett bortdömt mål – huruvida det var korrekt eller ej är svårt att sia – i slutskedet av matchen. Senast värjdes Brentford undan med stabila tre mål mot ett.

I deras bästa stunder är Derby kanske bäst i hela Championship, men formkurvan pekar nu spikrakt neråt. Fyra vinstfria matcher i serien och 0-3 senast, hemma mot Birmingham, i en av årets sämsta prestationer.

Dessutom brukar Burnley ha det löjligt enkelt mot Derby. Inte en enda av de tio senaste inbördes mötena har förlorats och fyra av de fem senaste vunnits. Statistik som båda parter förstås är medvetna om – för ena sidan betyder det boostat självförtroende, för den andra tvärtom.

Raka ettan är mer än spelvärd.

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak etta
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 25/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Burnley 2,60 unibet logo
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Derby 3,00 bwin logo
Över 2,5 mål 2,35 titanbet logo
Under 2,5 mål 1,62 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: