Speltips Burnley – Manchester United 23/9: I poängbehov

Martin Efvergren Publicerat: 23 september 2023

Det är två lag i stort poängbehov som möts när Burnley tar emot Manchester United i den sena kvällsmatchen från Premier League. Matchen spelas lördag den 23 september 2023 med avspark kl 21:00 på Turf Moor.

Burnley – Manchester United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Burnley var överlägsna i Championship förra säsongen, men man har haft desto tuffare under inledningen av Premier League. Efter tre raka förluster lyckades man i alla fall ta sin första poäng i måndags.

Vincent Kompanys manskap fick direkt känna på nivåskillnaden jämfört med förra säsongen då man föll med 3-0 hemma mot Manchester City i premiären. Därefter åkte man på två klara förluster även mot Aston Villa och Tottenham.

Ljuset i mörkret är dock de båda insatserna mot Nottingham Forest på bortaplan. Först slog man dem med 1-0 i Ligacupen och i veckan fick man med sig ett 1-1-resultat. Dessvärre fick man Lyle Foster utvisad i slutminuterna och han är därmed avstängd den här matchen.

Äntligen helg, späckad med heta matcher från Premier League. Vill du hämta en oddsbonus? Läs vår guide!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley korrigerar

Manchester United har inlett säsongen svagt och läget börjar nu bli alltmer pressat. Erik ten Hag kan i viss mån skylla på de många skadorna och stöket som varit kring Antony och Sancho, men det är nog inte hela sanningen. Framförallt är det, i mitt tycke, en avsaknad av ett tydligt grundspel som har varit det största problemet.

Man United har heller inte haft marginalerna på sin sida. I bortamötet mot Arsenal var man endast någon offside-centimer från att gå segrande och i onsdags var det främst Onanas insats som stoppade dem från att få med sig en poäng hem från bortamötet mot FC Bayern i Champions League. Även om hemmalaget, till stora delar, ägde matchbilden så var det ändå en bättre insats av Man United jämfört med plattmatchen mot Brighton förra helgen.

Vi har nu att göra med två lag i stort poängbehov, där trycket nog är hårdast på Man United-spelarna. De gäller emellertid som favoriter till ett odds omkring 1.75 gånger insatsen.

Burnley har förstås också sina problem och det har främst handlat om att man har anpassat sig för lite och varit för naiva. Det har lett till alldeles för många insläppta mål, men insatsen mot Nottingham senast talar ändå för att Kompany har valt att retirera en del från sina ursprungliga idéer. Därför tror jag att vi kommer få se ett mer riskminimerande Burnley i den här matchen.

Man United är piskade att vinna och jag tror att man, på ren individuell kvalitet, bör ha goda chanser att lyckas med det. Mitt speltips blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, lördag 23 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo