Speltips, Burnley – Southampton 14/1: Klockrent spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 13 januari 2017

Extremt hemmastarka Burnley tar emot Southampton klassisk avsparkstid under lördagen, 16:00, och hoppas kunna spela hem ännu en trea. Trots en fin prestation från ”The Saints” senast, ska väl Burnley ses med toppchans här?

Turf Moor, det är lite av en mardrömsplats för Burnleys seriekonkurrenter. Medan treorna radas upp inför hemmapubliken, är man veka på resande fot – allt som allt har det räckt till en tolfteplats hittills. Såvida nedflyttning kan undvikas, vore det en succé för ett, på pappret, så tunt Burnley.

Storyn om Southampton, ja, den kan ni läsare hos oss med all säkerhet vid det här laget. De har, liksom inför de flesta spelår, köpts isär – men nu med skillnaden att standarden inte kan hållas uppe. En anonym tiondeplats parkeras på och det blir till att försöka hålla huvudet kvar på den övre tabellhalvan. Lättare sagt än gjort?

Johann Gudmundsson missar matchen för Burnley. Avbräck! Ett par andra osäkra kort finns också. Hos Southampton är det rörigt; flera pjäser, som Charlie Austin, är skadade och kaptenen tillika mittbacksklippan José Fonte kommer inte medverka då han uttalat en önskan om att lämna klubben.

Välsmakande 1X2-tecken

Under spelåret har vi på Spelbloggare tjänat stora hackor på Burnley, så lättbedömda de varit – extremt hemmastarka, usla på resande fot.

Varför är då spelbolagen och marknaden så envisa med att underskatta Burnley på Turf Moor? Svårt att sia – klart att den namntunna truppen bidrar – men det är bara att tacka och bocka för det.

Hela fem av de sex senaste bataljerna på Turf Moor har Burnley vunnit – och i övrig, 1-2 i baken mot Manchester City, var man förtjänta av mer. Kanske till och med att vinna, som matchen utvecklades.

Något som oroar oss och får vår tro på Burnley lite mindre stark, det är Southamptons prestation senast – Liverpool värjdes undan med 1-0 i Ligacupen. Försvarsprestationen var fenomenal och man kontrade vasst. Dock väntar en helt annan typ av matchbild här och dessutom får ”The Saints” bara tre dagars vila inför matchen, mot Burnleys hela vecka.

Glöm inte heller de stora trupproblemen för Southampton…

Den raka ettan spelas till 3,70 x insatsen spelas hos Betsson, som ni får 1 000 + 200 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak etta
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: