Speltips, Burnley – Sunderland 31/12: 2,40-oddsare investeras i

Spelbloggare Publicerat: 31 december 2016

Galet hemmastarka Burnley ställs mot tredjejumbon Sunderland under nyårsafton, 16:00, och Spelbloggare har hittat ett suveränt speltips inför matchen – värt 2,40 x polletterna.

Nyårsafton bjuder på en handfull trevliga matcher i Premier League och att detta skulle vara en av de hetare, vore att ljuga. Men en intressant och betydelsefull sådan? Absolut.

Det handlar, föga förvånande, om bottenstriden. Tack vare ett solitt spel hemma på Turf Moor har Burnley dock kunnat ta avstamp till en mer än acceptabel fjortondeplats – såvida Burnley överlever i serien, är det en skalp.

Sex pinnar ner och på tredjejumboplatsen, den sista som leder till nedflyttning, hittas just Sunderland. De har steppat upp flera klasser under vintern; seriespelets första vinst kom i starten av november och nu har det blivit sammanlagt fyra till antalet. 4-0-4 i formraden sedan dess och tre av de där förlusterna har kommit mot Manchester United, Chelsea och Liverpool.

Ettan spelas utan att blinka

Undertecknad har full respekt för Sunderland som helhet, och inte minst Jermain Defoe i spetsen.

Men Burnley på Turf Moor, ja, det är en tuff nöt att knäcka. I synnerhet med de rådande skadeproblemen; hela nio spelare riskerar att missa matchen för ”De svarta katterna”. Exempelvis är Steven Pienaar ett osäkert kort och förstekeepern Jordan Pickford räknar vi helt out.

Förutsättningarna hade med andra ord kunnat vara bättre för Sunderland, som förlorade med 1-3 mot Manchester United senast.

Burnley kommer från en halvdan prestation, med mycket slarv, men kunde ändå vinna med 1-0 över Middlesbrough på Turf Moor. De har varit fantastiska inför hemmapubliken; har fyra vinster och en torsk, med 1-2 mot Manchester City, på de fem senaste. Stått upp starkt såväl mot sämre som bättre motstånd.

Toppchans för Burnley här – de ska ses som klart större favoriter än oddssättarna vill få det till med deras nedplitade siffror.

Burnley att vinna, rak etta, spelas till 2,40 gånger fläsket hos NordicBet utan att blinka (unik bonus: 1 000 + 400 kronor).

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak etta
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 31/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: