Speltips Burnley – Tottenham 2/9: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2023

Nykomlingen Burnley gästas av Tottenham Hotspur i den fjärde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 16:00 på Turf Moor.

Burnley – Tottenham

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Burnley har inte fått någon vidare start på säsongen i sin återkomst till Premier League. Man har dock ställts mot tufft motstånd i sina två inledande ligamatcher mot Manchester City och Aston Villa.

Precis som i premiären hemma mot Man City så hamnade man tidigt i underläge då man gästades av Aston Villa förra helgen. Till slut föll man med 3-1 utan att ha varit riktigt nära att ta sig in i matchen.

Burnley har inte räckt till i de här båda matcherna och därför var det nog en välbehövlig seger man tog i veckan. Man ställdes då mot Nottingham Forest i Ligacupen där man kunde vinna med 1-0 efter ett avgörande mål på tilläggstid av nyförvärvet Zeki Amdouni.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Burnley höjer sig

Tottenham Hotspur har känts som desillusionerad klubb under en längre tid och inte gjorde det saken bättre att Harry Kane lämnade för FC Bayern. Trots det har man nu lyckats hitta något nytt tro på och det är mycket på grund av den nye, offensivt inriktade huvudtränaren Ange Postecoglou.

Premiären borta mot Brentford var en aning trevande, men i de två efterföljande ligamatcherna har Tottenham visat att man är att räkna med igen. 2-0-segern i hemmapremiären mot Manchester United var en prestation som var precis vad det här laget och dess supportrar behövde. Förra helgen kunde man sedan åka till Bournemouth och ro hem en stabil seger med 2-0.

I veckans derby mot Fulham i Ligacupen valde Postecoglou att rotera nästan hela den ordinarie startelvan. Utfallet blev också därefter då man till slut föll efter straffavgörande i en match som slutat 1-1.
Burnley kommer nu från en mentalt viktig seger i Ligacupen, men det lär krävas mer än det man har presterat totalt sett. Nu ställs man mot ett Tottenham i medvind som lär fortsätta att tuta och köra på inslagen väg.

Mycket talar förstås till Spurs fördel här, men jag tror också att Vincent Kompanys manskap kommer att höja sig. Mycket talar också för att det kommer att kunna bli en öppen och underhållande match och mitt spel blir X2 samt att båda lagen gör mål till 1.97 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & BLGM
Odds: 1.97
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo