Speltips inför Burton – Blackburn 24/2: Bottenmöte på menyn

Spelbloggare Publicerat: 23 februari 2017

Att dubbla insatsen, det är vad vi ska försöka med när det vankas bottenmöte mellan Burton Albion och Blackburn Rovers i Championship. Fokus – målen. Tillknäppt eller öppet?

Nummer 20 mot nummer 23. Ena sidan således strax ovanför strecket, den andra strax under det. Blackburn – tre pinnar upp. Burton – fem pinnar ner. Som ni förstår, är det löjligt viktiga poäng på spel.

Burton har, till viss del, fått ordning på grejerna; har 3-1-3 i formraden, vilket är klar bättre än under vintermånaderna innan och även inneburit ett lyft i tabellen. Helt väntat ser nykomlingen ändå ut att få fajtas om kontraktet, men såvida det kan räddas är det en skalp. En stor sådan.

För Blackburn är situationen alltmer prekär. De är alltså näst sist i tabellen och med de uteblivna resultaten har klubben precis förändrat på tränarposten. Tony Mowbray, senast i Coventry City, ha ersatt Owen Coyle och debuterar alltså från bänken här. Positiv effekt direkt?

Gästernas mittfältspjäser Elliott Bennett och Hope Akpan står som avstängda här för att ha fyllt varningskvoten respektive blivit utvisad senast.

Kraft av tränarbytet

Att dubbla insatsen, det är alltså vårt mål – genom ett målobjekt. Tror att det kan bli rätt bra fart och fläkt här.

Burton kröp ihop och klarade 0-0 mot Derby senast, var helt defensivt inställda, men dessförinnan varit inblandade i flera öppna matcher. God leverans framåt, inte fullt defensivt bakåt. Med all sannolikhet är det någonting som de arbetat hårt med; offensiven. Var tunt på den fronten innan.

Samma sak med Blackburn. BLGM-spelet har suttit i tre raka och 7/9 senaste. Nu kommer de till spel med en ny tränare vid rodret och spelarna vill såklart visa framfötterna inför honom, stärka deras aktier. Möjligheterna finns och i den här typen av matcher måste man sätta siktet på treorna, bortaplan till trots.

Lutar åt 2-1/1-1/1-2…

BLGM – ja spelas till dubbelt betalt hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 24/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: