Speltips, Caen – Paris Saint-Germain 19/12: Toppen mot toppen – men klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 18 december 2015

Är det nu Caens dipp ska komma? Resultaten de senaste veckorna har inte varit önskvärda för den lilla skrällkometen och med flera avbräck lär det bli svårt mot dominanterna Paris Saint-Germain.

Från en plats på den undre tabellhalvan förra året, till att vara med och slåss om biljetterna till Champions League. Caen hittas på fjärdeplatsen, men har ynka pinnen upp till såväl tredje- som andraplatsen vilka innehas av Monaco och Angers.

Ojämnheten har – om man kan uttrycka det så – nästan varit Caens styrka; få kryss – vinst eller förlust. Skörden har räckt upp till toppen. Nu verkar det dock som att dippen, som vi väntat på, är här. Lite sämre prestationer och facit på de tre senaste matcherna är två kryss och en torsk.

Storyn om Paris Saint-Germain kan ni alla förmodligen vid det här laget. Toppar Ligue 1 utan konkurrens nedanifrån, serien är redan avgjord och den fjärde raka titeln kommer hamna i Zlatan Ibrahimovics och hans kamraters händer. Det skiljer helt enkelt flera klasser mellan miljardbygget och övriga konkurrenter.

Fyra spelare avstängda

Känns som att det är en rätt passande situation att ställas mot Caen för PSG, när den lilla kometskrällen visat vissa tendenser till att falla ihop. De svävar i alla fall inte runt molnen längre och väl nere på jorden blir det svårt att tampas med ett briljant PSG.

Kan väl vara så att vissa PSG-ben är lite halvfräscha efter cupvinsten över Saint-Ètienne redan i onsdags, men Laurent Blanc sparade på sina bästa spelare väl, utan att tära på kvalitén överdrivet i startelvan.

Edison Cavani, Àngel di María, Blaise Matuidi, Maxwell och David Luiz lämnades utanför startelvan – de två förstnämnda fick sedermera 30 minuter vardera. Zlatan Ibrahimovic och Marco Veratti, som gjorde sin efterlängtade comeback, fick bara en timme på planen.

Och då tar jag nästan det för givet att bästa möjliga startelvan skickas ut med tanke på hur sparsamt Blanc ville matcha sina stjärnor.

Samtidigt råder usla förutsättningar i truppen för Caen; hela fyra (!) spelare är avstängda. Alaeddine Yahia, Jordan Leborgne, Emmanuel Imorou samt Jeff Louise. Tuffa avbräck.

I rådande form är det få som rår på PSG. Kan bli en jobbig 90-minutersresa för ett frånvaroskjutet Caen, det här. Gästerna spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till smakrika 1,83x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Paris Saint-Germain -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, lördag 19/12
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Caen 8,00 titanbet logo
Oavgjort 4,50 betsafe logo
PSG 1,53 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,81 redbet logo
Under 2,5 mål 2,08 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: