Speltips Cardiff – Bristol 6/11: Vägskäl

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Cardiff City och Bristol City har båda häng på toppen i Championship. Det lag som vinner fredagen den 6 november 2020 sitter bra till inför fortsättningen.

  Rygga vårt speltips hos 888sport!
Annons. Nya kunder hos 888sport. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Att fredagar innebär att Championship dukar fram åtminstone en match på sitt spelschema är ingen hemlighet, det är snarare en tradition som har funnits inom det engelska seriesystemet under en längre tid och som inte går att härleda till corona.

I högstaligor runt om i Europa har man valt att dela upp matcherna på så många avsparkstider och dagar som det bara går, men i Championship är det här med en aptitretare på fredagen alltså någonting vi har fått njuta av länge.

På ytan kanske fredagens möte mellan Cardiff City och Bristol City inte får det att kittla överdrivet mycket, men faktum är att det här är ett riktigt intressant möte på förhand. Det här kan bli två lag som slåss i den övre delen av tabellen till våren och matchen den här fredagen blir ett litet vägskäl för båda lagen.

Cardiff City har halkat efter något, men med en trepoängare här får man känning på toppstriden direkt igen och kan rikta in sig på att göra fortsatt bra resultat.

Bristol City har inte mer än två poäng upp till en direktplats till Premier League. Det är alltså en toppstrid som lever i allra högsta grad för laget, och som man nu vill bli en del ännu tydligare genom att vinna mot Cardiff City.

Ofta målsnåla matcher

Det här är lag som har spelat mot varandra varje säsong sedan Cardiff City ramlade ner från Premier League och på senare tid har det varit givet med ganska målsnåla matcher när lagen gör upp. 1-0 har varit ett gångbart resultat och det är faktiskt så som tre raka matcher slutat.

Nu tillhör detta faktiskt lagen som är lite mer målrika den här säsongsinledningen. Både Cardiff City och Bristol City har gjort en hel del mål, och har bland de högre målsnitten i serien. Det är också två lag som släpper in lite fler mål än övriga lag som kan sägas tillhöra toppstriden på ett eller annat sätt.

Det gör att det där målspelet från tidigare år kanske inte känns lika givet just den här säsongen.

Här tycker jag istället att trenden påvisar en offensiv tendens hos båda lagen och att det snarare är den typen av drabbning som väntar på fredagen.

Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,84 gånger smeten hos 888sport.

Cardiff - Bristol

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: