Speltips, Celta Vigo – Atlético Madrid 10/1: Hörnfokus från kvällsmatchen

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2016

Toppfajt. Celta Vigo har dock tappat en del på sistone och sjunkit ner till femteplatsen och möter ett Atlético Madrid som åter kan kliva upp i topp. Vi anser att ena sidans hörnlina är felsatt och hoppar in på den.

Värden är smått oförutsägbara och har pendlat mellan kortare bra och sämre perioder under de senaste månaderna. Nu är man inne i en av de sämre – i serien har man förlorat två matcher efter varandra – mot Athletic Bilbao samt Málaga – och dessutom blivit nollade i båda. Sådant tär på moralen.

Dock fick man studsa tillbaka senast, när man planenligt körde över Cádiz med 3-0 på bortaplan. Men ja, mot ett lag från tredjedivisionen ska en stabil seger kunna krävas. Oavsett – skönt att få vinna på nytt.

Atlético Madrid fick ”bara” oavgjort, 1-1, i veckans cupmatch borta mot Rayo Vallecano – men det var också en b-betonad startelva som skickades ut. Annars är formen fin; i Primera División har man både vunnit och hållit nollan i de två senaste matcherna samt endast förlorat en av de 12 senaste.

På Celta Vigos frånvarolista hittar vi två namn modellen större; målvakten Rubén Blanco samt anfallaren Nolito, åtta mål på 15 matcher. Den första avstängd och den andra skadad. Atléticos skadelista är oförändrad från senast.

Överspelet synas

Räknar med att Celta Vigo kommer vara den spelförande parten och Atlético Madrid försöka kontra smart och effektivt. Eftersom värden har haft problem med skyttet på sistone och saknar sin bästa målskytt kan det bli svårt att lösa ett positivt resultat, men det borde bara tala för vårt speltips här. Sannolikheten att de hamnar i uppförsbacke får helt enkelt ses som stor.

Deras hörnlina är på 4,5 – undertecknad hade velat pusha upp den en siffra.

Kan vara så att oddssättarna luras lite av att Atlético bara släpper till 3,8 hörnor i snitt på bortaplan, men då ska nämnas att man haft ett relativt enkelt bortaschema – fått spela matcher där man själva fått vara spelförande.

Celta Vigo snittar 6,2 hörnsparkar framåt på hemmaplan och i fjolårets identiska match skrapades hela nio stycken ihop.

Överspelet klipper vi till 1,75x hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Celta Vigo över 4,5 hörnor
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, söndag 10/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celta Vigo 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50 mybet logo
Atlético Madrid 1,91 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,45 unibet logo
Under 2,5 mål 1,60 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: