Speltips, Celta Vigo – Getafe 2/10: Trenden hålls vid liv

Spelbloggare Publicerat: 1 oktober 2015

Toppjagande Celta Vigo siktar på ännu en trea när man får besök av Getafe, som visade formbesked senast. Kan vi räkna med att det blir målrikt?

Sannolikt få som trodde att Celta Vigo skulle stå så pass starkt som de faktiskt gjort. Man hade chansen att överta förstaplatsen i serien senast, men fick bara 1-1 borta mot Eibar – såklart missnöje efter det – och är därför istället fyra, med två pinnar upp till serieledande Villarreal medan Barcelona och Real Madrid hittas däremellan.

I en annan halva av tabellen huserar just Getafe. Sex poäng på sex matcher – 2-0-4 – har de fixat och med det är man på trettondeplats, någonstans där man också väntas vara kvar sen när vi ska knyta ihop seriesäcken. Kollektivet är okej, men det lilla extra för att utmana högre upp i tabellen saknas – det är bara att inse.

För Celtas del kan vi räkna bort Rubén Blanco, Andreu Fóntas och Augusto Fernández och Getafe har Roberto Lago borta och Mehdi Lacen osäker.

Suttit i 6/7 senaste inbördesmatcherna

Köper inte helt vissa av spelbolagens värderingar på målmarknaden; de verkar lite försiktigt inställda till huruvida detta ska bli en målrik batalj eller ej – vi är desto säkrare på vår sak. Här blir det mål – mycket möjligt åt att dessa fördelas åt båda håll också.

Lite annorlunda hur Celta Vigo sett ut i år, kontra i fjol. Man har spelat extremt framåtlutat såväl hemma- som på bortaplan. Bombar in mål och är sårbara bakåt. Nu blir man också förstärkta av John Guidetti ska vara hel, frisk och kry. Om det blir en startplats återstår att se, men beskedet innebär i alla fall att offensiven breddas.

I fyra raka, eller fem av sex, matcher har det blivit mål åt båda håll när Celta Vigo varit inblandade i händelserna. Bara två av sex är facit för Getafe, men efter att ha forcerat in tre baljor sista tio minuterna mot Levante nu senast så är det med positiva minnesbilder som man reser till Vigo och Estadio de Balaidos. Proppen ur och vi hoppas på ketchupeffekt.

Blivit en trend att båda sidorna målar mellan parterna också; i sex av de sju senaste inbördesmötena – mellan 2007 och januari 2015 – har det blivit så.

2,04x köper vi för det ska rassla till i båda näten. Hittar värde fem-sex punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 2/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celta Vigo 1,50 williamhill logo
Oavgjort 4,60 unibet logo
Getafe 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,84 redbet logo
Under 2,5 mål 2,05 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: