Speltips Celta Vigo – Girona 23/5: Formsvagt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 23 maj 2023

Viktiga poäng står på spel för båda lagen när Celta Vigo tar emot Girona i den 36:e omgången av La Liga. Matchen spelas tisdag den 23 maj 2023 med avspark kl 19:30.

Celta Vigo – Girona

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

För två månader sedan såg Celta de Vigo ut att, med marginal, undvika bottenstrid i La Liga. Sedan dess har trenden pekat rakt nedåt och nu börjar läget bli alltmer pressat.

Man kommer till det här mötet med fyra raka förluster och man har endast skrapat ihop fem poäng på de nio senaste omgångarna. Det gör att man har halkat ner till 14:e plats i tabellen med endast fyra poängs marginal ner till Real Valladolid som är närmast jagande under nedflyttningsstrecket.

I lördags föll man alltså för fjärde matchen i rad då man gästade Athletic Bilbao. Hemmalaget vann med 2-1 och med samma siffror förlorade Celta även sin senaste hemmamatch mot Valencia.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Girona är undervärderade

För Gironas del är läget mer angenämt, men även de har en del att spela för då man går för att knipa en Europa-plats till nästa säsong. Inför den här omgången ligger man på åttonde plats med två poäng upp till den sjunde plats som ger en biljett till Conference League.

Nykomlingen Girona har överträffat förväntningarna den här säsongen och med tre matcher kvar att spela är formen god. Man föll dock tungt i lördags då man gästades av Villarreal. Ställningen var då 1-1 in på tilläggstid då bortalaget kunde sätta avgörande 2-1.

Ser vi till de tio senaste matcherna så har Michels manskap endast två förluster, fem segrar och två kryss. Då har man, bland annat, slagit Real Madrid hemma samt kryssat borta mot Barcelona.

Girona inledde säsongen desto svagare och det var under perioden som man senast mötte Celta Vigo. Det mötet, i Girona, slutade med en 1-0-seger för gästerna.

Celta Vigo gäller nu som favoriter inför den här matchen då en rak etta ger omkring dubbla insatsen tillbaka. Som jag ser det är emellertid Girona något undervärderade här. De är nio poäng bättre totalt sett och framförallt har man en klart mer positiv trend.

Celta Vigo har helt tappat momentum på sistone och mentalt är det tufft läge när bottenlagen kryper allt närmare, omgång för omgång. Girona går in i den här matchen med en positivare känsla och jag tror att de har goda chanser att få med sig minst en poäng hem. Mitt spel blir X2 till 1.85 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:30, tisdag 23 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo