Speltips, Celta Vigo – Shakhtar Donetsk 16/2: Måltankar från Balaídos

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2017

Det är spanskt mot ukrainskt i sextondelsfinalen av Europa League. Celta Vigo ryker ihop med Shakhtar Donetsk och då får vi känsla på målmarknaden. Blir det här en tillknäppt eller öppen historia?

Vilken match!

När Celta Vigo är ena halvan av en match, nu ett dubbelmöte, och framförallt när nivån på motståndet höjs, brukar det kunna bli oerhört underhållande historier. När de är som bäst, är de fantastiskt bra. När de är som sämst, usla. Oförutsägbara på många sätt och vis – var landar de nu?

Allt som allt har dock Celta Vigo inte nått upp i önskad standard, vilket den tiondeplats som parkeras på i Primera División antyder på. Här kommer de från en total moralsänkare när en 2-1-ledning tappades till 2-3 borta under loppet av matchminuterna 86-88 mot Atlético Madrid.

Shakhtar Donetsk kommer tillbaka i spel efter ett uppehåll som pågått sedan mitten av december och kan möjligen vara lite ringrostiga. Väl hemma i den inhemska serien är titeln i praktiken redan klar och här i Europa League-gruppspelet var de fullständigt briljanta; vann sex av sex matcher med en målskillnad på 21-5.

Bra mållina

Finns alla möjligheter för ett målpartaj här.

Nu har Shakhtar Donetsk precis varit i ett uppehåll och då kan maskineriet vara lite svårstartat, men de är såklart väl förberedda inför den här bataljen. Mot ett skört Celta Vigo, när nivån höjs, ska man ses med superchans att åtminstone få pryda målprotokollet, vilket skulle betyda mycket till kommande retur.

Och som vi fick lära Shakhtar i gruppspelet, kommer de inte försöka ställa upp någon mur och bevaka resultat här.

Celta Vigo tappade sent mot Atlético Madrid senast och tenderar ofta att tappa momentum totalt i matcherna, precis som man kan sprudla vid andra tillfällen. Annars var det en positiv prestation, där mycket bevisades offensivt.

Känslan är att en öppen match väntar oss. Mål kommer vi att få se – fler än tre? Mycket möjligt.

Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt två mål, förlust vid färre och vinst vid fler – spelas till 1,80 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: