Speltips, Celtic – Fenerbahce 1/10: Drömodds och dubbla spel

Spelbloggare Publicerat: 30 september 2015

Grupp A i Europa League bjuder på en extremt intressant batalj mellan Celtic och Fenerbahce och känslan är att oddssättarna är på tok fel ute i deras värdering på 1×2-marknaden. En vinnare är hittad.

Skottlands dominanter har inte varit lika dominanta som vi är vana att se dem i den inhemska serien; är förvånansvärt nog tvåa efter nio spelade matcher, fyra pinnar bakom toppande Aberdeen. Det som skulle kunna bli den femte raka titeln känns alltså i fara, även om man bör lösa situationen till slut – skiljer en bra nivå ner till de andra, inklusive Aberdeen.

Ännu tuffare var kvalet mot CL, där man i play off-rundan förlorade mot svenska Malmö efter 3-2 hemma och 0-2 borta. Nära var man dock att kläcka Ajax i EL-premiären – på bortaplan. Man ledde med uddamålet ända tills den 84:e minuten när 2-2-baljan kom. Ändå oerhört starkt.

Fenerbahce kan inte absolut inte etiketteras som dominanter i Turkiet, men är år efter år uppe och fajtas i den absoluta toppen. Är just nu, sex matcher in i serien, tvåa med sämre målskillnad än Besiktas, vilka man också förlorade över i slutet av förra veckan.

Gruppspelets första match för Fenerbahce, hemma mot Molde, bjöd på den kanske största skrällen i omgången. Man blev totalt sönderkontrade och förlorade med 1-3. Molde är placerade sjua i norska Eliteserien, som är klart sämre än Allsvenskan. För att sätta det i perspektiv.

Celtics ordinarie vänsterback Emilio Izaguirre missar matchen efter sitt röda kort mot Ajax. Inte mycket annat av värde att rapportera på frånvarofronterna. Bra truppsituationer.

Löjligt fel ute

Förstår inte alls det här. 2,60-3,45-2,90 är nedplitat på 1×2-marknaden – de bästa oddsen som kan hittas.

Makalöst hemmastarka Celtic, som fixade 2-2 borta mot Ajax i premiären – mot ett Fenerbahce som känns allt annat än heta och torskade hemma (!!!) mot norska Molde med 1-3, som på sin höjd skulle kunna cirkulera runt i en allsvensk mittenstrid. Är det bara jag som fullständigt försvarslös på detta, hur oddssättarna tänker?

Desto klarare svar har jag på var värdet hittas – förstås i ettan. 2,60 x polletterna är på tok för bra för att inte investera i – hade utan tvekan plockat denna till tre decimaler mindre. En subjektiv åsikt, men här är oddssättarna ute och vimsar. Synas med glädje.

När vi får såhär fina siffror måste vi också skruva upp svårighetsgraden något. Celtic -1,5 mål (asian handicap) spelas också, det till fantastiska 5,30x hos Unibet. Känns kanske en bit borta, men vi ska minnas att Fenerbahce förlorade den tredje rundans hemmamatch i CL-kvalet mot Shakhtar Donetsk med 0-3.

Speltips:

Speltips: Celtic vinner, rak etta
Celtic -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,60 / 5,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Unibet  (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 1/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celtic 2,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,45 titanbet logo
Fenerbahce 2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,95 mybet logo
Under 2,5 mål 1,97 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: