Speltips Celtic – Lazio 4/10: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 4 oktober 2023

Celtic tar emot ett krisande Lazio i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdag den 4 oktober 2023 med avspark kl 21:00 på Celtic Park.

Celtic – Lazio

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Celtic FC vann skotska Premier League med sju poängs marginal ner till Rangers förra säsongen. Så här långt har man hållit den maktbalansen intakt då man toppar tabellen med samma marginal ner till Rangers redan efter sju spelade omgångar.

I ligaspelet har Celtic vunnit ett Old Firm-derby och det har endast blivit ett poängtapp så här långt. Hemma i Skottland är alltså läget under kontroll för Brendan Rodgers och Gustaf Lagerbielkes gäng.

Desto värre hade man det i premiären av Champions League då man ställdes mot Feyenoord i Rotterdam för två veckor sedan. Lagerbielke åkte då på sitt andra gula kort efter en dryg timme och fem minuter senare blev även norrmannen Odin Holm utvisad. Av naturliga skäl förlorade man också matchen med 2-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett disharmoniskt Lazio

Maurizio Sarri ledde sitt Lazio till en fin andraplats i Serie A förra säsongen. Sju omgångar in på den här säsongen ser dock läget betydligt mindre ljust ut. Bortsett från bortasegern mot Napoli har det mesta gått emot Rom-klubben som endast tagit sju poäng i ligaspelet så här långt.

I sin senaste hemmamatch kunde man i alla fall ta sin andra seger för säsongen då man besegrade Torino med 2-0. I lördags kammade man dock på nytt noll då man föll med 2-0 borta mot Milan.

Lazios insats i premiären av Champions League för två veckor sedan var emellertid en av de bästa så här långt. Trots det såg man ut att gå poänglösa i hemmamötet mot Atletico Madrid, men på tilläggstid blev målvakten Ivan Provedel en osannolik hjälte då han tryckte dit den rättvisa kvitteringen till 1-1.

Förutsättningarna inför den här matchen är nu jämna. Hos spelbolagen gäller Lazio ändå som knappa favoriter till ett odds omkring 2.50.

Lazio är långtifrån ett lag i harmoni. Detta späddes på ytterligare av Sarris kritik mot klubbledningen som han inte tyckte hade givit honom rätt spelare i sommarens transferfönster.

Trots detta borde Lazio vara tillräckligt bra för att äga matchbilden mot Celtic, men utgången känns, i mitt tycke, oviss. Vi kan nog ändå räkna med att Lazio kommer till den här matchen med offensiva ambitioner. Samtidigt är det här en match som Celtic behöver vinna om de ska ha chans till vidare avancemang. Detta gör att jag tror på en relativt öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till fina 1.87 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 4 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo