Speltips, Celtic – Stjarnan 15/7: Målsnålt i första mötet?

Spelbloggare Publicerat: 14 juli 2015

Från anrika Celtic Park hittar vi nästa spelobjekt i CL-kvalet och det i matchen mellan just Celtic och isländska Stjarnan. Värden borde vinna detta relativt enkelt, men känslan är att deras favoritskap blivit lite väl stort.

Celtic öppnar här sin tävlingsperiod för spelåret med CL-kval – till seriestarten är det dock närmare tre veckor, vilket innebär att spelarna inte lär vara helt formtoppade ännu. Resultaten i matcherna under försäsongen har varit blandade; till exempel blev det en 3-5-förlust mot tjeckiska Dukla Praha för en och en halv vecka sedan medan man vann med 1-0 mot Real Sociedad senast.

Sedan Rangers konkurs för flera år sedan har Celtic varit ledande inom den skotska fotbollen och vunnit serien fyra raka år – ofta med stor marginal. Det är inte en av de bättre serierna i Europa, men Celtic har absolut kapacitet att kunna nå gruppspelet med gynnsam lottning.

Isländska Stjarnan slår ur grov underdogposition och spelar här sina första matcher i CL någonsin efter att ha plockat sin första titel i Urvalsdeild, den isländska förstadivisionen, faktiskt helt utan en enda förlorad match, förra året. Sämre har det sett detta spelår; efter 11 spelade seriematcher hittas man precis i mitten av tabellen med den anonyma resultatraden 4-3-4.

Håller siffrorna nere?

Här ska, som ni förstår, Stjarnan inte ha mycket att sätta emot. De är flera klasser sämre än Celtic, men skrällmöjligheten ska vi inte räkna bort helt. Förra året nådde klubben play off-omgången till Europa League efter att ha skickat ut bland annat Lech Poznan med 1-0 över två möten – en av de största skrällarna vi bjöds på i hela kvalet.

Skottarna har haft en del problem i Europa de senaste åren och åkte ur CL-kvalet mot Maribor med 1-2 förra upplagan, då hemmamötet förlorades med noll mål mot ett. Sitter säkert i huvudet, det där.

Matchbilden är rätt klar. Celtic kommer styra helt och hållet, Stjarnan backa hem med nästan hela manskapet i ett försök att främst hålla nollan, om det misslyckas; hålla siffrorna nere för att eventuellt kunna vända på steken i returen.

Celticspelarna lär inte vara formtoppade fysiskt och det kan säkert ta en stund in i matchen innan maskineriet på allvar tar fart. Stjarnan drar fördel av att vara mitt i säsongen.

Celtic kommer med all sannolikhet vinna det här, men jag tror att Stjarnan kan stå emot helt okej. Framåt borde de inte ha någonting att sätta emot, utan det blir som nämnt – totaldefensiv här. 2/3-0 är gångbara resultat och under 3,5 mål spelas till 1,95x hos Ladbrokes eller Mybet.

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 20:45, onsdag 15/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Celtic 1,11 redbet logo
Oavgjort 13,00 redbet logo
Stjarnan 28,00 unibet logo
Över 3,5 mål 1,80 betway logo
Under 3,5 mål 1,95 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: