Speltips, Charlton – Bolton 15/12: Inte svårt att välja sida

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2015

Botten mot botten – Charlton har en pinne ner till det röda tabellområdet och när man får besök av jumbon Bolton har man en fin möjlighet att studsa ifrån sina bottenkonkurrenter.

En vinst på 20 matcher och fastkedjade i källaren. Bolton Wanderers parkerar på jumboplatsen och alla uteblivna treor innebär att det blir allt svårare att se upp till den säkra marken. Förvisso har man, i relation till de andra bottenkonkurrenterna, förlorat få matcher – men när förluster och kryss avverkar varandra från vecka till vecka räcker inte till nytt kontrakt.

Charlton är också illa ute och har efter uteblivna resultat de senaste veckorna åter fallit ner mot botten. 17 pinnar står man på, en över tredjejumbon MK Dons och fem över sina motståndare här. Formen är trots allt inte hur usel som helst – spelschemat har varit tufft – och det råder klart större harmoni i Charlton kontra Bolton.

Stark etta

Köper inte hur oddssättarna resonerar när de plitar ut jämna siffror mellan parterna – 1×2-marknaden står i 2,62-3,30-3,00. Undertecknad hade velat skyffla över minst ett par decimaler från vänster, till krysset och tvåan.

Dels värderar jag Charlton som den bättre parten – nu har man fördel av att spela på hemmaplan, mot ett Bolton med noll vinster, två kryss och hela åtta förluster på resande fot. Och på det; skadelistan växer för tabelljumbon. Två av de som startade senast, Shola Ameobi och Darren Pratley, riskerar att missa matchen med skador. Det i en redan tunn trupp.

Värdens mittback Patrick Bauer är fortfarande avstängd efter sitt röda kort mot Brighton. Stort avbräck, men annars ser det bra ut på frånvarofronten.

Tycker också att Charlton stod för en helt okej prestation senast, i 0-0-matchen mot Leeds, även om man inte klarade av att få in den avgörande baljan. Finns ändock flera positiva delar ur spelet att ta med hit… Och Bolton, ja; de har inte vunnit på 14 raka matcher.

Sedan 2013 har sex inbördesmatcher utspelats mellan lagen – Charlton har inte förlorat en enda av dessa.

Charlton +0 mål (asian handicap) finns till 1,83x hos Bet365 och det är i klar överkant. Synas med glädje.

Speltips:

Speltips: Charlton +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 15/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Charlton 2,62 williamhill logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Bolton 3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 expekt logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: