Speltips Chelsea – Aston Villa 1/4: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Chelsea och Aston Villa står på samma poäng när de ställs mot varandra i lördagens kvällsmatch från Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 18:30 på Stamford Bridge.

Chelsea – Aston Villa

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Graham Potter var nere för räkning men reste sig på nio. Segrarna mot Leeds och Borussia Dortmund i Champions League var sannolikt helt avgörande för hans framtid som manager för Chelsea.

Något direkt arbetsro kan vi nog ändå inte tala om. I synnerhet inte då man i den sista matchen innan landslagsuppehållet tappade poäng hemma mot bottenlaget Everton. Chelsea kopplade greppet om matchen två gånger om, men tappade ledningen båda gångerna och gästernas kvittering till 2-2 kom i den 89:e minuten.

Inför den här omgången placerar sig Chelsea på en tionde plats i Premier League. På 27 ligamatcher har man tagit 38 poäng, vilket är samma antal poäng som kommande motståndaren Aston Villa står på.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelseas skadeläge ljusnar

Aston Villas form var god innan uppehållet. På de fyra senaste matcherna tog man tre segrar och ett kryss och totalt släppte man endast in ett mål på dessa matcher. Det ger att man har skaffat sig ett betryggande avstånd till bottenskiktet.

Unai Emery har höjt Aston Villas nivå sedan han tog över rodret i november. Inför den här omgången har man hela elva poängs avstånd ner till Crystal Palace på tolfte plats. I de tre senaste segermatcherna mot Everton, Crystal Palace och Bournemouth har man bevisat att man är ämnade för en högre placering i tabellen.

När Chelsea och Aston Villa möttes på Villa Park i höstas var det de förstnämnda som gick segrande med 2-0. Som jag ser det bör Chelsea ha goda möjligheter att vinna även den här matchen.

Poängtappet mot Everton var tungt, men Chelseas trend är ändå stigande. Med tanke på skadesituationen som varit har också uppehållet gjort gott. Thiago Silva och Armando Broja saknas alltjämt men i övrigt har man ett gäng spelare som ser ut att vara åter tillgängliga.

Aston Villa har gjort det bra mot de bottenlag man ställts mot i de senaste matcherna. Mot topplagen har man dock haft det betydligt svårare att hävda sig. Chelsea är visserligen inget topplag om vi ser tabellen, men jag finner ändå anledning att tro att de kommer att lösa tre poäng här. Mitt spel blir därför en rak etta, att Chelsea vinner till 1.70 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo