Speltips, Chelsea – Barcelona 29/7: Katalanerna utan storstjärnorna – förlorar på nytt?

Spelbloggare Publicerat: 28 juli 2015

Barcelona lämnar flera stora stjärnor hemma när man drabbar samman med Chelsea i International Champions Cup och då ska engelsmännen betraktas som favoriter.

När de här två sidorna möter varandra brukar det handla om Champions League, senast 2012 och då i semifinalen, vilken Chelsea vann efter 1-0 hemma och 2-2 borta. Oavgjort har varit ett återkommande resultat och så har det slutat i fem av de sju senaste inbördesmötena. Kan vi därmed räkna med ännu en jämn match?

En vinst och en förlust har det blivit för vardera sida i International Champions Cup hittills. Chelsea inledde med en chockerande 2-4-förlust mot ett b-betonat New York Red Bull, men kom tillbaka och vann på straffar efter 1-1 under ordinarie speltid mot Paris Saint-Germain.

För Barcelona är det omvänt av två anledningar; man vann den första matchen med 2-1 över LA Galaxy, den man var stora favoriter i, och förlorade nu senast med 1-3 mot Manchester United – en mycket tveksam prestation.

Messi och Neymar out

Vänskapsmatcher är alltid svåra att förutspå resultatet i, och visst har det bjudits på en del skrällar även i den här cupen. Ja, det är ju bara att ta en titt på de här lagens två matcher. Nu känner jag mig ändå bekväm med var värdet hittas och vilka som är favoriter.

Allt som allt är Barcelona bättre, men här lämnar de sina två stjärnor längst fram i banan: Leo Messi och Neymar hemma, men även Dani Alves, Javier Mascherano samt Claudio Bravo. Chelsea å andra sidan, de kommer hit med sitt bästa material.

Kommer, som det alltid i den här typen av matcher, roteras en hel del under matchen. Inte lika mycket av den varan från Chelseas sida senast, som det annars blivit av de andra lagen, och deras storstjärnor får ju alltså minst, sannolikt mer, än 45 minuter nu.

Barcelona kom inte alls upp i nivå mot Manchester United och Chelsea var periodvis riktigt bra senast. De blåa är mina knappa favoriter och spelas med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 2,05x hos Betway. Dock som alltid i vänskapsmatcher, insatsen skruvas ner.

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner draw no bet
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: 02:00, natten mot onsdag 29/7
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chelsea 2,75 williamhill logo
Oavgjort 3,40 betway logo
Barcelona 2,60 betsson logo
Över 2,5 mål 1,83 comeon logo
Under 2,5 mål 2,00 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: