Speltips Chelsea – Barnsley 23/9: Ligacupen

Simon Pålsson Publicerat: 22 september 2020

Chelsea spelar hemma mot Barnsley när man nu kliver in i den engelska Ligacupen onsdagen den 23 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betfair!
Annons. Nya kunder hos Betfair. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för storlagen från Premier League att spela mot lite sämre lag från längre ner i seriesystemet. På onsdagskvällen spelar exempelvis Chelsea hemma mot Barnsley, som hör hemma i Championship.

Förra säsongen tog sig Chelsea inte längre än till den fjärde rundan i Ligacupen, och känslan var att man där och då inte riktigt prioriterade tävlingen. Å andra sidan ska sägas att man slogs ut av Manchester United, så helt förskräckligt illa är det inte att inte nå längre.

Men den här säsongen har man en klart bredare trupp, och det kan rent av finnas ett bättre syfte med att gå långt här. Det kan bli svårt att vinna andra titlar just den här säsongen – som är den första på det nya lagbyggets nya resa – och då är Ligacupen ett bra tröstpris. Det är trots allt en titel.

När man nu kliver in i turneringen spelar man direkt mot Barnsley, ett motstånd som man rimligen bör slå utan att förta sig. Men spelbolagen har Chelsea som enorma favoriter, och riktigt så säker är jag inte på att man kör över motståndet. Men att man gör jobbet? Ja, det känns givet.

Chelsea är favoriter

Chelsea har ett antal spelare borta med skador, och som om det inte vore nog med det får Frank Lampard även klara sig utan den danske mittbacken Andreas Christensen, som dragit på sig en avstängning. Detta gör att Antonio Rudiger mycket väl kan kliva rakt in i startelvan igen, även om han ganska nyligen varit långt borta från densamma. Hur som helst är det inte nog med det. Frank Lampard får också förhålla sig till ett antal frånvarande spelare som har skador.

Ben Chilwell, Billy Gilmour, Hakim Ziyech (ett nyförvärv som jag och många med mig längtar efter att få se) och möjligen även Thiago Silva är borta. Tillsammans med Christian Pulisic är den brasilianske mittbacken så sakteliga tillbaka i träning, men den fysiska statusen är inte optimal på någon av spelarna. Man vill nog gärna att den är det innan man tar några risker.

Barnsley har ett spännande lag, och även om man inte känner igen varje spelare kan vi konstatera att det finns ett par spännande unga spelare. När det gäller avbräck ska man ha med sig att både Mads Andersen och Michal Helik är borta med avstängning här. Båda (!) spelarna fick rött kort senast när laget föll med 2-0 mot Reading. Tungt värre.

Chelsea att vinna och hålla nollan spelas till 1,73 gånger såsen hos Betfair. Min känsla är att ett antal spelare gärna visar framfötterna nu, även om det roteras en del i startelvan.

Annons:
  Rygga spelet hos betfair – Få 100 kronor riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner mot noll
Odds: 1,73
Bolag: Betfair
Spelstopp: 20:45, onsdag 23 september 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: